Niets is lekkerder in de zomer dan vers seizoensfruit. Aardbeien, frambozen, bramen et cetera. Ik vind het daarom altijd heerlijk om het fruit te gebruiken voor heerlijke gebakjes en taarten. Dit vruchtentaartje is eigenlijk best simpel, maar zo lekker. Lekkere bakkersroom met een knapperige roomboterbodem met vers fruit. Met dit vruchtentaartje heb een lekker, feestelijk taartje op tafel gezet! O ja, wat vinden jullie van mijn taartplateau? Voor 2 euro gescoord bij de kringloopwinkel! Ben er zoo onwijs blij mee!
VRUCHTENTAARTJE
Ingrediënten:
Bodem:
– 150 gram bloem
– 1 zakje vanillesuiker
– 75 gram koude roomboter
– 40 gram suiker
– Snufje zout
– 75 gram ei
Bakkersroom:
– Zie recept Bakkersroom en maak de variant met custard
Topping:
– 1 banaan
– 2 kiwi
– Hand vol aardbeien
– Frambozen
– Bramen
– 1 zakje taartina + 2 el suiker
– Citroensap
+ taartvorm 24 cm, blindbakbonen
Bereiding:
- Bodem: doe de bloem samen met de suiker, zout, boter en vanillesuiker in een kom en kneed tot een kruimelig deeg
- Voeg 75 gram ei toe en kneed het tot een samenhangend deeg
- Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het minstens 30 minuten in de koelkast
- Verwarm de oven tot 180 graden Celsius
- Vet een taartvorm in met wat boter, haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een plak met dikte van 3 mm
- Bekleed de vorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem
- Beleg de bodem met een vel keukenpapier en vul op met de blindbakbonen
- Bak de bodem 20 minuten, haal het papier en de boven er van af en zet de bodem nog 5 minuten terug in de oven
- Laat de bodem goed afkoelen
- Bakkersroom: maak de bakkersroom volgens dit recept, maak de custardvariatie en laat goed afkoelen
- Vul de bodem met de koude bakkersroom
- Topping: Snijd de banaan in plakjes en haal ze door het citroensap, beleg de rand ermee
- Schil de kiwi’s en snijd er dunne plakjes van, leg deze half over de banaan
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien, was deze en snijd deze in plakjes, versier de taart hiermee
- Was de frambozen en bramen en maak de taart af
- Bereid de taartina zoals staat aangegeven op de verpakking, doe dit met 200 ml water + 2 el suiker
- Verdeel de taartina op het fruit en laat koud worden in de koelkast
Eetsmakelijk!
2 Comments
Laura | liefdevoorbakken
28 juli 2016 at 14:56Ja dit ziet er heel lekker uit! Mooie foto’s ook! Krijg meteen zin om ook weer een vruchtenvlaai te maken 🙂
Dorien
28 juli 2016 at 16:46Dankjewel! ^_^