Vruchtentaartje

Vruchtentaartje

Niets is lekkerder in de zomer dan vers seizoensfruit. Aardbeien, frambozen, bramen et cetera. Ik vind het daarom altijd heerlijk om het fruit te gebruiken voor heerlijke gebakjes en taarten. Dit vruchtentaartje is eigenlijk best simpel, maar zo lekker. Lekkere bakkersroom met een knapperige roomboterbodem met vers fruit. Met dit vruchtentaartje heb een lekker, feestelijk taartje op tafel gezet! O ja, wat vinden jullie van mijn taartplateau? Voor 2 euro gescoord bij de kringloopwinkel! Ben er zoo onwijs blij mee!

VRUCHTENTAARTJE

Ingrediënten:
Bodem:
– 150 gram bloem
– 1 zakje vanillesuiker
– 75 gram koude roomboter
– 40 gram suiker
– Snufje zout
– 75 gram ei

Bakkersroom: 
– Zie recept Bakkersroom en maak de variant met custard

Topping:
– 1 banaan
– 2 kiwi
– Hand vol aardbeien
– Frambozen
– Bramen
– 1 zakje taartina + 2 el suiker
– Citroensap

+ taartvorm 24 cm, blindbakbonen

Vruchtentaartje

Bereiding: 

  1. Bodem: doe de bloem samen met de suiker, zout, boter en vanillesuiker in een kom en kneed tot een kruimelig deeg
  2. Voeg 75 gram ei toe en kneed het tot een samenhangend deeg
  3. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het minstens 30 minuten in de koelkast
  4. Verwarm de oven tot 180 graden Celsius
  5. Vet een taartvorm in met wat boter, haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een plak met dikte van 3 mm
  6. Bekleed de vorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem
  7. Beleg de bodem met een vel keukenpapier en vul op met de blindbakbonen
  8. Bak de bodem 20 minuten, haal het papier en de boven er van af en zet de bodem nog 5 minuten terug in de oven
  9. Laat de bodem goed afkoelen
  10. Bakkersroom: maak de bakkersroom volgens dit recept, maak de custardvariatie en laat goed afkoelen
  11. Vul de bodem met de koude bakkersroom
  12. Topping: Snijd de banaan in plakjes en haal ze door het citroensap, beleg de rand ermee
  13. Schil de kiwi’s en snijd er dunne plakjes van, leg deze half over de banaan
  14. Verwijder de kroontjes van de aardbeien, was deze en snijd deze in plakjes, versier de taart hiermee
  15. Was de frambozen en bramen en maak de taart af
  16. Bereid de taartina zoals staat aangegeven op de verpakking, doe dit met 200 ml water + 2 el suiker
  17. Verdeel de taartina op het fruit en laat koud worden in de koelkast

Eetsmakelijk! 

Vruchtentaartje
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

2 Comments

  • Laura | liefdevoorbakken
    28 juli 2016 at 14:56

    Ja dit ziet er heel lekker uit! Mooie foto’s ook! Krijg meteen zin om ook weer een vruchtenvlaai te maken 🙂

    Reply

Leave a Reply