Bakkersroom

Bakkersroom

We kunnen als thuisbakker er niet meer om heen, althans ik dan. Nu ik echt alles zelf wil maken, moet ik van mijzelf ook alles zelf maken. Een van die dingen is bakkersroom. De overheerlijke romige vanillepudding als vulling van een vlaai of als lekkere topping op een broodje, te lekker! Ik gebruik de bakkersroom veel bij mijn recepten dus het is wel fijn om een basisrecept te hebben die overal bij past. Bij de bereiding van de pudding op bovenstaande foto ben ik uitgeschoten met de bloem dus het lijkt wat korrelig, maar echt, deze was super lekker, dus vandaar dat ik hem toch even lekker deel! Het receptuur bevat uiteraard de juiste hoeveelheid bloem...

LET OP!! Ik heb een heel nieuw bakkersroom ontdekt, namelijk met custardpoeder in plaats van bloem en deze is lekker! Dus vandaar dat ik deze deel met jullie, de structuur is net wat lekkerder en minder korrelig dan die met bloem. De bereiding is PRECIES hetzelfde alleen dan met andere ingrediënten, alleen de bakkersroom met custard bevat geen vanillesuiker. Succes!

BAKKERSROOM met bloem

Ingrediënten:
- 500 ml volle melk
- 150 gram kristalsuiker
- 2 el bloem
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 vanillestokje
- 4 eidooiers

BAKKERSROOM met custard:
- 500 ml volle melk
- 150 gram kristalsuiker
- 45 gram custardpoeder
- 1 vanillestokje
- 4 eidooiers

Bakkersroom

Bereiding: 

1. Breng 3/4e van de melk aan de kook samen met de helft van de suiker en 2 zakjes vanillesuiker
2. Doe de rest van de melk in een kom, doe hier de eidooiers en de andere helft van de suiker bij
3. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg er uit, doe deze bij het eidooiermengsel
4. Roer het mengsel met een garde goed door elkaar totdat het een egaal mengsel wordt, voeg dan de bloem hier aan toe, roer goed door totdat alle klontjes weg zijn
5. Giet wat van de gekookte melk bij het eidooiermengsel, roer dit even goed door en giet dan alles terug in de pan
6. Breng de room al roerend aan de kook
7. Zet het vuur wat zachter en laat de room nog even door 'blubben' totdat het de gewenste dikte heeft
8. Dek de room af met plasticfolie (dit is tegen velvorming), laat afkoelen

Eetsmakelijk! 

0 Responses

  1. […] - 1 portie bakkersroom - 250 gram cranberry's (diepvries) - 3 kleine appels - 3 el suiker - 1 el kaneel - 150 gram koude […]

Leave a comment