Een van onze favoriete maaltijden is deze varkensstoof met champignonsaus. Mals varkensvlees dat uit elkaar valt in een heerlijke romige champignonsaus, lekker met pasta of met rijst. Dit gerecht is gebaseerd op het eten uit Zuid-Duitsland, daar eet men vaak meerdere (room)sauzen met rijst of met spätzles (soort van pasta). Laat dat net onze happy place zijn! Dus met dit eten haal ik vaak even dat stukje vakantie naar huis en genieten wij met volle teugen. Dit stoofpotje is helemaal niet zo ingewikkeld om te maken en is super lekker.




Dit heb je nodig:
- 500 gram varkens riblappen
- 2 tenen knoflook
- 1 grote ui
- 400 gram kastanje champignons
- 1 bouillonblokje bospaddenstoelen
- 2 eetlepels bloem
- 250 milliliter kookroom
- 300 milliliter water
- 2 theelepels Tijm
- Zout en peper naar smaak
- Peterselie
- Olijfolie
Zo maak je het:
- Laat het varkensvlees op kamertemperatuur komen en snijd in stukjes van circa 2 x 2 cm, snijd de uien in grove halve ringen, hak de knoflook fijn en was en snijd de champignons in plakjes of stukjes
- Verhit wat olie in de pan en braad hierin het varkensvlees rondom bruin, breng op smaak met wat zout en peper
- Haal het vlees uit de pan en doe in deze pan ui en knoflook, bak tot de ui glazig is, voeg de champignons toe en bak deze mee totdat ze mooi gebakken zijn
- Doe 2 eetlepels bloem in de pan, roer goed door en laat voor aantal minuten garen
- Blus vervolgens af met het water en roer goed door, giet dan de kookroom erbij en doe het bouillonblokje in de pan
- Breng al roerend aan de kook, voeg dan het varkensvlees toe en breng zijn geheel op smaak met de tijm en peper, eventueel nog wat zout
- Doe de deksel op de pan en laat het in zijn geheel voor circa 1,5 uur zachtjes stoven
- Garneer met nog wat verse peterselie bij serveren
Notities

No Comments