Laat het varkensvlees op kamertemperatuur komen en snijd in stukjes van circa 2 x 2 cm, snijd de uien in grove halve ringen, hak de knoflook fijn en was en snijd de champignons in plakjes of stukjes
Verhit wat olie in de pan en braad hierin het varkensvlees rondom bruin, breng op smaak met wat zout en peper
Haal het vlees uit de pan en doe in deze pan ui en knoflook, bak tot de ui glazig is, voeg de champignons toe en bak deze mee totdat ze mooi gebakken zijn
Doe 2 eetlepels bloem in de pan, roer goed door en laat voor aantal minuten garen
Blus vervolgens af met het water en roer goed door, giet dan de kookroom erbij en doe het bouillonblokje in de pan
Breng al roerend aan de kook, voeg dan het varkensvlees toe en breng zijn geheel op smaak met de tijm en peper, eventueel nog wat zout
Doe de deksel op de pan en laat het in zijn geheel voor circa 1,5 uur zachtjes stoven