Het lijkt altijd wel een hele klus: het bereiden van lekkere malse spareribs. Maar eigenlijk valt het heel erg mee, vooral als je een slowcooker of juist een instant pot met pressure cooker functie hebt. De spareribs komen ontzettend lekker mals uit de pan, eventjes onder de grill in de oven of op de BBQ en het vlees valt zo van het bot! Van te voren een marinademix maken, lekker laten intrekken en dan in de slowcooker, pressure cooker of in de oven.
Malse spareribs
Extra nodig
- 1 instant pot slowcook of pressure cook
Dit heb je nodig:
- 1,5 kilo verse spareribs naturel
Marinade
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 eetlepels bruine suiker
- Sap van 1 citroen
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 eetlepel worcestersaus
- 3 eetlepels olijfolie
- Zout
Verder
- BBQ saus van hoge kwaliteit eventueel
Zo maak je het:
- Meng alle ingrediënten voor de marina door elkaar en zet dit aan de kant
- Snijd de spareribs in gelijke stukken en verwijder het vliesje op de achterkant
- Besmeer de stukken spareribs met de marinade en zet dit afgedekt in de koelkast voor minimaal 1 uur, het liefste een nacht. Bewaar de overige marinade
Pressure cooker
- Vul de bodem met 200 milliliter water en zet een rekje of mandje in de pan, doe hier de stukken vlees in en draai de deksel dicht en zet het ventiel op dicht
- Stel de pan in op 18 minuten MEAT/STEW of STEAM en laat hem naderhand 10 minuten rusten zodat de druk uit zichzelf verdwijnt
Slowcooker
- Leg de stukken spareribs op de bodem en vul met 300 milliliter water. Stel de pan in op SLOWCOOK op 8 uur LOW of 4 uur HIGH
Oven
- Verwarm de oven voor op 150℃, doe de spareribs in een grote ovenschaal met een laagje water eronder. Dek af met aluminiumfolie en laat ze voor minstens 2 uur garen
Grill/BBQ
- Haal het vlees voorzichtig uit de pan/ovenschaal en besmeer ze nogmaals in met een laagje van de marinade
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de stukken spareribs met de bolle kant naar boven en zet ze voor nog zo'n 10 minuutjes onder de (hoge) grillstand in de oven of leg ze op directe hitte op de BBQ
Verder
- Besmeer de spareribs eventueel nog in met wat lekkere BBQ saus
No Comments