Ga terug
+ servings
malse spareribs

Malse spareribs

Maak met dit heerlijke recept deze lekkere malse spareribs
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 3 personen

Extra nodig

  • 1 instant pot slowcook of pressure cook

Dit heb je nodig:

  • 1,5 kilo verse spareribs naturel

Marinade

  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • Sap van 1 citroen
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout

Verder

  • BBQ saus van hoge kwaliteit eventueel

Zo maak je het:

  • Meng alle ingrediënten voor de marina door elkaar en zet dit aan de kant
  • Snijd de spareribs in gelijke stukken en verwijder het vliesje op de achterkant
  • Besmeer de stukken spareribs met de marinade en zet dit afgedekt in de koelkast voor minimaal 1 uur, het liefste een nacht. Bewaar de overige marinade

Pressure cooker

  • Vul de bodem met 200 milliliter water en zet een rekje of mandje in de pan, doe hier de stukken vlees in en draai de deksel dicht en zet het ventiel op dicht
  • Stel de pan in op 18 minuten MEAT/STEW of STEAM en laat hem naderhand 10 minuten rusten zodat de druk uit zichzelf verdwijnt

Slowcooker

  • Leg de stukken spareribs op de bodem en vul met 300 milliliter water. Stel de pan in op SLOWCOOK op 8 uur LOW of 4 uur HIGH

Oven

  • Verwarm de oven voor op 150℃, doe de spareribs in een grote ovenschaal met een laagje water eronder. Dek af met aluminiumfolie en laat ze voor minstens 2 uur garen

Grill/BBQ

  • Haal het vlees voorzichtig uit de pan/ovenschaal en besmeer ze nogmaals in met een laagje van de marinade
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de stukken spareribs met de bolle kant naar boven en zet ze voor nog zo'n 10 minuutjes onder de (hoge) grillstand in de oven of leg ze op directe hitte op de BBQ

Verder

  • Besmeer de spareribs eventueel nog in met wat lekkere BBQ saus