Wisten jullie al dat ik ontzettend gek ben op tiramisu? Als je eens goed mijn receptenlijst hebt doorgekeken staat her en der iets lekkers van tiramisu geschreven. Naast de originele tiramisu, heb ik ook tiramisu-ijs, tiramisu-cupcakes en deze heerlijke tiramisurol. Ik zei het toch: ik heb er best veel haha! Maar er ontbrak nog een tiramisutaart. Nou, nu niet meer! Ik ben de keuken ingedoken en deze heerlijke tiramisutaart gemaakt. Ik ben benieuwd of ik hierna nog een recept weet te bedenken met tiramisu. Voor nu deze heerlijke taart!
Oja, deze taart is geheel zonder rauw ei en is te bereiden zonder alcohol dus geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen!
TIRAMISUTAART
Voor 10 heerlijke puntjes
Ingrediënten:
Biscuit
– 75 gram bloem
– 175 gram ei (circa 3 L eieren)
– 100 gram suiker
– 25 gram maizena
– 1 zakje vanillesuiker
De rest van de taart
– 500 gram mascarpone
– 500 ml slagroom
– 8 el suiker
– 3 blaadjes gelatine
– 1 pak lange vingers
– 2 kopjes espresso
– Eventueel koffielikeur of amaretto
– Cacaopoeder
+ spuitzak met glad spuitmondje, springvorm 20 cm, celofaanfolie om de taart
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden C en bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de blaadjes gelatine in water
- Biscuit: Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker tot een luchtig beslag, klop circa 10 minuten tot het als een lichtgele lint van de garde af valt
- Zeef de bloem en maizena erboven en spatel dit door de eieren
- Verdeel het beslag over de bakplaat en bak af in circa 15 minuten
- Haal het biscuit direct van de bakplaat af en laat goed afkoelen
- Bekleed de springvorm met bakpapier, snijd het biscuit op formaat van de springvorm en leg deze met de bovenkant naar beneden (dus de kant waar het bakpapier zat moet boven liggen)
- Doe een scheut koffielikeur in de espresso en besprenkel het biscuit hiermee
- Klop de slagroom, mascarpone en 8 el suiker tot een stevig room
- Knijp de blaadjes gelatine uit en smelt deze op laag vuur, laat even afkoelen
- Doe een lepel van de slagroom door de gelatine, meng goed en roer daarna alles door de slagroom
- Begin de taart met een laagje slagroom
- Haal een voor een de lange vingers door de espresso en bedek de taart hiermee
- Bedek met slagroom en maak weer een laagje met lange vingers
- Dek af met slagroom, bewaar wat slagroom voor de topping
- Doe de rest van de slagroom in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit mooie toefjes op de taart
- Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast
- Garneer met cacaopoeder
Eetsmakelijk!
7 Comments
Linda van Ojik
12 oktober 2018 at 21:34Ziet er heerlijk uit!
Daniëlle
18 oktober 2018 at 10:18Wat een lekkere taart. Dit zullen veel mensen erg lekker vinden!
Greta
16 december 2018 at 14:47Ik heb hem vrijdag gemaakt. Super goed geslaagd. Lekker.
Kay
3 mei 2019 at 19:46ik begrijp niet helemaal waarom het bescuitbeslag verdeeld moet worden over een bakplaat om vervolgens om maat te snijden van een 20 cm taartvorm. Het lijkt mij dan logisch om het meteen op die maat te bakken, dus op de bodem van een taartvorm van 20cm. Gezien je (kennelijk) geen gebruik maakt van de restjes beschuit, lijkt me dat een beetje zonde.
Dorien
5 mei 2019 at 12:34Als ik hem in een ronde bakvorm bak, dan wordt de bodem te dik! Als je het beslag net iets groter uitsmeert dan de bodem, dan heb je weinig restjes!
Ineke
10 juli 2021 at 15:21Hi Doortje
Het was meteen de 1e keer raak. Gewoon door de goede beschrijving. Heb hem in n vierkante vorm gebakken. Deelt zo gemakkelijk. Hij is gruwelijk lekker. Dit wordt echt n blijvertje.
Hij ziet er ook zo mooi uit. Complimenten!!!
Dank je wel.
Bakgroetjes
Ineke
.
Esther
26 december 2022 at 09:20Hoe lang kun je deze taart bewaren in de koelkast?