Eindelijk, het weer wordt steeds mooier! Blauwe luchten, lekker zonnetje en dat betekend dus ook weer zomerfruit. Ik ben echt gek op aardbeien, laat staan alle taarten en gebak met aardbeien. Zo ook deze aardbeienslof. Ik zag deze in de supermarkt liggen en toen dacht ik van ja, die moet ik maken! De sloffenbodem komt van Rutger uit zijn eigen bakboek. De slof is afgetopt met Zwitserse room, aardbeien, slagroom en lekkere chocolaatjes. De aardbeien heb ik op glans gebracht met gelatine maar deze zou je prima achterwege kunnen laten. Een lekker fris gebak met overheerlijke room. Ik heb maar 1 vorm voor een sloffenbodem, dus ik heb een bodem per keer afgebakken. Doe door het bakken het restant van het deeg weer in de koelkast met plastic folie er om heen.
Bereiding:
- Bereid de bakkersroom zoals staat aangegeven, laat helemaal koud worden
- Kneed alle ingrediΓ«nten voor de bodem door elkaar tot een samenhangend deeg, maak er een bol van, wikkel deze in plastic en laat minstens 1 uur koud worden in de koelkast
- Snijd de spijs in kleine blokjes en meng deze met het ei en citroenrasp, het spijs moet goed uit te smeren zijn
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (heteluchtoven) en bekleed een bakplaat met bakpapier, vet de bakvorm in met wat boter
- Rol het deeg uit tot een plak van 1 cm dik
- Druk met de vorm een passende deegplak uit het deeg, verwijder het omliggend deeg en leg deze plak op de bakplaat, doe de sloffenring er om heen
- Verdeel het spijsmengsel tot 1,5 cm van de rand af
- Bak de slof af in 25 tot 30 minuten en laat helemaal afkoelen
- Klop de slagroom samen met de mascarpone, klopfix en suiker luchtig en stevig
- Weeg de bakkersroom af en doe aan hetzelfde gewicht de slagroom erbij
- Roer deze door elkaar maar niet al te hard, anders wordt de Zwitserse room te zacht en vloeibaar, bewaar de rest van de slagroom in de koelkast
- Spuit de sloffenbodems op met de Zwitserse room
- Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd deze door de midden
- Beleg de sloffen met de aardbeien
- Bereidt de taartina zoals staat aangegeven op de verpakking en besmeer de aardbeien met wat gelatine met een kwastje
- Spuit van de overige slagroom mooie toefen en beleg met chocolaatjes
Eetsmakelijk!




Wil jij nou ook zo’n leuke snijplank? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak kans! Bij 100 abonnees verloot ik deze, het is de moeite waard want de plank is ontzettend leuk!
2 Comments
Hayat
17 mei 2016 at 19:39Zou je een foto kunnen plaatsen van de bakvorm voor de slof? Alvast bedankt
Dorien
17 mei 2016 at 19:42Ik kan geen foto hier plaatsen, maar ik heb de bakvorm gekocht bij http://www.bouwhuis.com SLOFFENRING RVS 24X9X5CM!