Pasta ovenschotel met paprika

Het is even geleden dat ik iets heb gekookt voor Doortje Kookt. Oké, laatst heb ik de mascarpone-tomatensaus op de blog gezet, maar dat was puur voor deze heerlijke pasta ovenschotel met paprika. Ik had van Kroon op het Werk heerlijke oranje paprika’s gekregen van Colourful Taste. Deze pareltjes heb ik bijvoorbeeld ook gebruikt in deze heerlijke pannenkoeken. Deze pasta ovenschotel met paprika is heerlijk romig en geen straf om te moeten eten. Ik heb voor deze pasta ravioli met gehakt en tomaat gebruikt, maar je kunt ook prima andere pasta gebruiken zoals penne of farfalle.

 

pasta ovenschotel met paprika

Voor 4 personen

Ingrediënten:
– 500 gram pasta (ravioli, penne, farfalle)
– 350 gram rundergehakt
– 2 oranje paprika’s
– 1 prei
– Italiaanse kruiden
– 1 bol mozzarella
– 1 portie tomaten mascarponesaus

Bereiding:

 1. Kook de pasta zoals omschreven staat op de verpakking
 2. Was en snijd de prei en paprika’s fijn
 3. Verhit wat olijfolie in de pan en bak het gehakt rul
 4. Voeg de gesneden groentes toe en bak deze circa 5 minuten mee
 5. Voeg de tomatensaus toe en breng op smaak met wat Italiaanse kruiden, roer daarna de pasta door de saus
 6. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
 7. Vul een ovenschaal met de saus met pasta, beleg met plakjes mozzarella en bak de ovenschotel in circa 20-25 minuten in een voorverwarmde oven

Eetsmakelijk!

pasta ovenschotel
pasta ovenschotel
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

1 Comment

 • Mirjam Muilman
  16 juli 2021 at 17:56

  Heel erg lekker recept! Vandaag gemaakt, is wel echt onwijs veel. Ik had bewust minder pasta gedaan want ik vind de groente belangrijker, maar erg smaakvol en je kunt hier natuurlijk onwijs mee variëren. Misschien doe ik er volgende keer iets van salami door ☺️

  Reply

Leave a Reply