Jullie zullen onderhand wel omvergeblazen worden met sinterklaasrecepten! Heel het internet gaat los. Ik vind het niet heel raar, want ook ik ben gek op sinterklaasrecepten. Dat is de reden dat ik, ondanks de vele speculaasrecepten, toch nog weer een nieuw recept plaats, namelijk deze speculaas scones! Een scone is een typisch Schots broodje of cakeje (als er suiker aan toegevoegd is) en is erg populair in Engeland. Ze worden daar gegeten met clotted cream en jam. Clotted cream is echt iets typisch Engels en moeilijk te vertalen naar een recept, maar het schijnt dat een mengsel van 1 op 1 slagroom met mascarpone het dichtste bij komt.
Speciaal voor het sinterklaasfeest deze speculaas scones. Deze scones zijn niet alleen lekker als ontbijt of bij een high tea, maar ook erg lekker in plaats van gebak. Ze zijn lekker en ook nog eens lekker snel klaar. Wat willen jullie nog meer?
speculaas scones
Voor circa 30 stuks
Ingrediënten:
– 500 gram tarwebloem
– 30 gram bakpoeder
– 80 gram bruine basterdsuiker
– 5 gram zout
– 75 gram roomboter, koud
– 10 gram speculaaskruiden
– 2 eieren
– 175 ml melk
Verder:
– 1 losgeklopt ei
– Geschaafde amandelen
+ ring 5 cm diameter
Bereiding:
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 190 graden Celsius
- Doe bloem, bakpoeder, suiker, zout en speculaaskruiden in een kom en meng dit met elkaar
- Snijd de roomboter in kleine blokjes en wrijf dit samen met het mengsel kruimelig
- Doe de melk en eieren in de kom en kneed totdat het een geheel deegje is, kneed niet te lang
- Bestrooi de werkplek met wat bloem en rol het deeg uit tot een plak van circa 2 cm dik
- Druk met een ring rondjes uit en leg deze op de bakplaat, herhaal totdat al het deeg gebruikt is
- Bestrijk de broodjes met de losgeklopte ei en bestrooi met geschaafde amandelen
- Bak de broodjes gaar in 15 minuten
- Serveer de scones met clotted cream (of alleen slagroom, ook erg lekker!) en jam, bijvoorbeeld abrikozenjam of frambozen kaneel jam van Lamponi uit Italië
Eet smakelijk!
No Comments