Ja jullie lezen het goed: boterkoek! Het is lang geleden dat ik boterkoek gegeten had en was eerlijk gezegd de smaak vergeten, tot ik een puntje gegeten had. Wat lekker zeg! De overheerlijke smaak van de roomboter met de frissigheid van de citroenrasp. Eigenlijk is boterkoek net iets te gevaarlijk maar zo af en toe eentje bakken mag best wel toch? Best raar dat ik boterkoek zo lekker vind, ik lust eigenlijk helemaal geen boter. Ik neem nooit boter op een beschuit of brood, maar in baksels vind ik boter echt heerlijk. Achja genoeg gebazeld, bij deze het recept!
BOTERKOEK
IngrediΓ«nten:
– 250 gram bloem
– 200 gram witte basterdsuiker
– 200 gram roomboter
– 1 biologische citroen
– 2 eieren
– 1 zakje vanillesuiker
– 2 gram zout
+ Springvorm 26 cm


Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed de springvorm met bakpapier
- Klop de boter samen met suiker, vanillesuiker en zout tot een luchtig mengsel
- Voeg 1 ei en de rasp van de citroen toe, klop door het beslag
- Voeg als laatste de bloem toe en meng alles goed
- Verdeel het beslag over de bodem en strijk glad met de bolle kant van de lepel
- Klop het andere ei los en bestrijk de bovenkant van de koek hiermee
- Maak een motief in de koek met een vork en bak de koek in 30 goudbruin en gaar
- Laat de koek goed afkoelen
Eetsmakelijk!
Wat vinden jullie van boterkoek?
No Comments