Mensen, ik heb weer een heerlijk toetje voor jullie, namelijk dit rolo cheesecake toetje! Uiteraard met een krokante koekbodem, gevolgd door een karamelroomkaas en afgetopt met een laagje karamelsaus en chocoladeganache. Het had als je naar de ingrediënten kijkt eigenlijk eerder een twix toetje kunnen heten, het is allebei karamel met chocolade, maar er ontbreekt nog al wat aan rolo toetjes dus hé, ik probeer hier origineel te zijn haha! Ik snap helemaal dat jullie dit nu willen maken dus ik houd mijn verhaal kort en laat de foto’s spreken hoe lekker dit toetje is!
Rolo toetje
Dit heb je nodig:
Koekbodem
- 150 gram digestive koekjes
- 60 gram roomboter
- 4 rolo’s
Vulling
- 200 gram monchou of andere roomkaas
- 250 milliliter slagroom
- 1 zakje klopfix
Topping
- 150 milliliter slagroom
- 125 gram chocolade puur of melk in stukjes
- Karamelsaus
- 6 Rolo's
Verder
- 6 ramekins 8 cm Ø
- 1 pot karamelsaus
Zo maak je het:
- Voor dit dit recept heb je gezouten karamelsaus nodig, kijk bij ingrediëntenlijst voor de link naar de karamelsaus!
Koekbodem
- Smelt de roomboter in een steelpannetje en verkruimel ondertussen de koekjes
- Doe 4 rolo's in het pannetje bij de roomboter en laat deze meesmelten, roer daarna goed door
- Giet de boter met gesmolten rolo's bij de kruimels en roer goed door elkaar, verdeel de kruimels over de ramekins en zet ze in de koelkast
Vulling
- Roer de monchou glad samen met 4 eetlepels karamelsaus, klop in een andere kom de slagroom samen met de klopfix lobbig. Spatel daarna voorzichtig de slagroom door de monchou
- Verdeel deze vulling over de ramekins en zet ze voor minstens 2 uur koud
Topping
- Giet een laagje karamelsaus over de toetjes, laat heel even opstijven in de koelkast
- Breng de slagroom aan de kook en giet dit over de chocolade, roer tot alles goed is gemengd, laat dit afkoelen tot het niet meer heet is en giet vervolgens een dun laagje over de karamel
- Zet de toetjes terug in de koelkast voor een uurtje
- Snijd de rolo's in stukjes en versier hier het toetje mee
No Comments