No bake tiramisu roll

Ik vind bakken echt het fijnste om te doen, maar soms heb ik gewoon geen zin in om zo lang bezig te zijn in de keuken. Maar goed, die zin in zoet heb ik altijd, dus dan is een No Bake recept ideaal! Zo kwam ik op Pinterest filmpjes langskomen dat men lange vingers gebruikt als cakelaag voor een cakerol, dus ja, dan schiet bij mij meteen het idee voor een no bake tiramisu roll in mijn hoofd! Tiramisu is my all time favourite, tik maar eens in het zoekbalkje het woord tiramisu in en je krijgt een hoop recepten. Toch mag deze no bake tiramisu roll zeker niet ontbreken. En nog een voordeel: dit recept is ook geschikt voor de zwangeren, ouderen en kinderen (mits zij van koffie houden)!

no bake tiramisu roll
no bake tiramisu roll

No bake tiramisu roll

Maak met dit recept heel snel deze overheerlijke no bake tiramisu roll!
5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Porties: 10 stukjes

Dit heb je nodig:

  • 40 lange vingers
  • 6-8 kopjes espresso
  • 500 gram mascarpone
  • 500 milliliter slagroom
  • 6 eetlepels suiker
  • Cacao
  • Frambozen
  • Chocolade rasp

Verder

  • Spuitzak met gekarteld spuitmondje
  • Plastic vershoudfolie

Zo maak je het:

  • Zet de espresso en laat deze koud worden
  • Maak van het plastic folie een geheel dat groot genoeg is om zometeen het geheel op te rollen
  • Klop alvast de mascarpone samen met de slagroom en suiker tot een stevig en luchtig room, zet dit aan de kant
  • Haal een voor een de lange vingers door de espresso en leg deze horizontaal op het plastic folie van 4 lange vingers in de breedte en 10 lange vingers in de lengte
  • Besmeer deze plak lange vingers met ongeveer ½e deel van de mascarponeroom, bedek met 1 of 2 rijen frambozen en bestuif met cacao
  • Rol het geheel met behulp van het plastic folie op, draai de eindjes goed vast en zet de rol voor minstens 2 uur in de koelkast
  • Haal de rol uit het plastic folie en besmeer met een laagje mascarponeroom
  • Vul een spuitzak met gekarteld mondje en garneer de rol met toefjes mascarponeroom
  • Bestuif met cacao en versier daarna met frambozen en chocoladerasp
no bake tiramisu roll
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Leave a Reply

    Recipe Rating