Hollands stoofpotje

Als het om eten gaat, ben ik denk ik echt wel een liefhebber van alle winterse maaltijden. Er moet minimaal een keer per week stamppot gegeten gaan worden, heerlijk vinden wij het. Jullie begrijpen vast wel dat ik echt sta te juichen als er ook weer stoofvlees gekookt en gegeten mag worden. Ik ben gek op stoofpotjes, zo heb ik al een lekker recept voor hachee en stoofvlees met bier. Maar er ontbrak er nog eentje met lekker veel groentes en toch wel met de rijke smaak van rode wijn. Dus toen bedacht ik maar het Hollands stoofpotje. Geen idee wat hier zo Hollands aan is, maar ik weet wel dat deze heel lekker is, rijk gevuld met groentes en ontzettend rijk van smaak!

Ik heb dit Hollands stoofpotje gekookt in de slowcooker, maar is uiteraard ook te bereiden in een braadpan op laag vuur. Het enige dat anders is, is de hoeveelheid vocht dus ik zal dit in het recept erbij vermelden.

Hollands stoofpotje
Hollands stoofpotje

Hollands stoofpotje

No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 4 porties

Dit heb je nodig:

  • 600 gram riblappen of sukade lappen
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 grote winterpeen
  • 150 gram sperziebonen
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 3 theelepels Verstegen Dutch Blend stoofvlees
  • 100 milliliter rode wijn
  • 200 milliliter water slowcook
  • 350 milliliter water braadpan

Zo maak je het:

  • Haal het vlees 60 minuten voor gebruik uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen, snijd dit daarna in stukjes van circa 2 a 3 cm
  • Bestrooi het vlees met zout, peper en 1 eetlepel bloem
  • Verhit in een braadpan (of in je multicooker) wat boter bak hierin de stukjes rundvlees rondom bruin
  • Was en snijd ondertussen de uien, paprika, wortel en kastanjechampignons in niet al te kleine stukjes, doe deze bij het vlees in de pan en bak dit voor een aantal minuten mee
  • Voeg nu de tomatenpuree toe en bak dit nog even mee en blus dan af met de rode wijn en het water
  • Breng het geheel op smaak met de stoofvleeskruiden, kruidnagels*, laurierblaadjes en eventueel 1 bouillonblokje rund

Slowcooker/multicooker

  • Giet het geheel in de slowcooker, draai de deksel op de pan en stel in op 8 tot 10 uur SLOWCOOK op LOW

Braadpan

  • Zet de pan het liefste op een sudderplaatje en zet het vuur laag, blijf zo nu en dan kijken of er genoeg vocht in de pan zit, zo niet voeg dan nog wat water toe

Universeel

  • Voeg in het laatste uur de sperzieboontjes toe en laat deze dan meegaren
  • Dit Hollands stoofpotje is heerlijk met aardappelpuree, rijst of friet!

Notities

*  Stop de kruidnagels in een laurierblad, zo kan je ze gemakkelijk terugvinden!
Hollands stoofpotje
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating