Haal het vlees 60 minuten voor gebruik uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen, snijd dit daarna in stukjes van circa 2 a 3 cm
Bestrooi het vlees met zout, peper en 1 eetlepel bloem
Verhit in een braadpan (of in je multicooker) wat boter bak hierin de stukjes rundvlees rondom bruin
Was en snijd ondertussen de uien, paprika, wortel en kastanjechampignons in niet al te kleine stukjes, doe deze bij het vlees in de pan en bak dit voor een aantal minuten mee
Voeg nu de tomatenpuree toe en bak dit nog even mee en blus dan af met de rode wijn en het water
Breng het geheel op smaak met de stoofvleeskruiden, kruidnagels*, laurierblaadjes en eventueel 1 bouillonblokje rund
Slowcooker/multicooker
Giet het geheel in de slowcooker, draai de deksel op de pan en stel in op 8 tot 10 uur SLOWCOOK op LOW
Braadpan
Zet de pan het liefste op een sudderplaatje en zet het vuur laag, blijf zo nu en dan kijken of er genoeg vocht in de pan zit, zo niet voeg dan nog wat water toe
Universeel
Voeg in het laatste uur de sperzieboontjes toe en laat deze dan meegaren
Dit Hollands stoofpotje is heerlijk met aardappelpuree, rijst of friet!
Notities
* Stop de kruidnagels in een laurierblad, zo kan je ze gemakkelijk terugvinden!