Oreo cheesecake

Oreo cheesecake, do I need to say more? Deze taart wil je maken en eten! Lekker romig met super veel oreosmaak. Hier thuis een groot succes! Ik gebruikte voor deze taart een zak met oreokruimels, deze heb ik gekocht bij de groothandel, maar is ook te koop bij de betere online bakwinkels.

Oreo cheesecake

Oreo cheesecake

Met dit recept maak je de lekkerste oreo cheesecake!
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 10 personen

Dit heb je nodig:

Bodem

  • 200 gram oreokoekjes
  • 80 gram roomboter

Cheesecake

  • 800 gram roomkaas
  • 3 eieren
  • 25 gram bloem
  • 125 gram sour creme
  • 150 gram suiker
  • 1 theelepel vanille essence
  • Oreo stukjes

Topping

  • 300 milliliter slagroom
  • 150 gram mascarpone
  • 2 eetlepels suiker
  • Oreostukjes en -koekjes

Verder

  • 1 springvorm 24 cm diamerer
  • Spuitzak met gekarteld spuitmondje

Zo maak je het:

Bodem

  • Bekleed de springvorm met bakpapier, vet de rand in en verwarm de oven voor op 180°C
  • Smelt de roomboter en verkruimel de koekjes tot fijne kruimels
  • Roer de roomboter door de kruimels en verdeel dit op de bodem, druk aan met de bolle kant van een lepel
  • Bak de bodem voor 10 minuten af in de oven en haal daarna uit de oven

Cheesecake

  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Roer de roomkaas samen met de suiker en vanille essence los, roer daarna de sour creme en bloem door het mengsel
  • Voeg dan één voor één de eieren toe en roer tot alles goed is gemengd, klop niet verder, het mengsel mag niet te luchtig worden!
  • Roer na smaak oreokruimels door de taart en giet dan alles in de springvorm
  • Zet de cheesecake in de oven en bak deze voor 10 minuten op 200 °C, verlaag daarna de temperatuur naar 120 graden °C en bak de taart nog eens circa 50 minuten, laat de ovendeur dicht
  • Zet daarna de oven uit en laat de taart in de oven afkoelen, daarna op kamertemperatuur en dan nog eens voor een nacht in de koelkast

Topping

  • Klop de slagroom met de mascarpone en suiker tot een stevig room en vul de spuitzak hiermee, spuit mooie toeven op de taart
  • Smeer bij scheuren eventueel een laagje slagroom over de taart
  • Versier de taart met kruimels en oreokoekjes
Oreo cheesecake
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating