Nacho cheese bites

Zijn jullie ook al zo gek op kaas? Ik wel. Heerlijk! ‘s Avonds een blokje kaas, gewoon lekker op brood of een heerlijke kaassoufflé. Ik ben eigenlijk altijd wel in voor lekkere snack waar kaas in zit. Toen ik laatst boodschappen deed, zag ik in het vriesvak een snack liggen met cheddar in een nacho cheese korstje. Die leken mij super lekker, maar he, ik ben geen foodblogger als ik denk dat kan ik zelf ook! Zie hier, het recept om zelf heerlijke nacho cheese bites met gesmolten cheddar te maken!

Oja, tijdens het frituren liep er toch best wat kaas uit de snack. Ik had de kaasblokjes eerst moeten paneren in gewone paneermeel en daarna met de nacho’s, dus dit staat beschreven in het recept!

nacho cheese bites

Nacho cheese bites

Deze nacho cheese bites zijn te lekker en perfect voor een heerlijke borrel!
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 20 bites

Dit heb je nodig:

 • 100 gram blok echte cheddar
 • 5 plakjes cheddar smeltkaas
 • 1 zak nacho cheese chips doritos
 • 3 eieren
 • bakje met bloem
 • paneermeel naturel
 • zout
 • olie om in te frituren

Zo maak je het:

 • Smelt de cheddarkaas en smeltkaas au bain marie tot het één geheel is, voeg een snuf zout toe en spatel het goed door elkaar
 • Laat de kaas iets afkoelen en stort het daarna op een snijplank en probeer het in een rechthoek te krijgen, laat het helemaal afkoelen
 • Snijd circa 20 driehoekjes uit deze plak met kaas
 • Crush de nacho cheese chips in kleine kruimels en doe deze in een bakje
 • Doe in andere bakjes de bloem, de eieren en de naturel paneermeel 
 • Haal een kaasblokje door de bloem, daarna door het ei en haal dan door de naturel paneermeel, leg daarna op een bord
 • Herhaal stap 6 totdat alle kaasblokjes gewikkeld zijn in een jasje met paneermeel en zet daarna in de koelkast voor circa 15 minuten
 • Haal de kaasblokjes nu wederom door het ei en dan door de nacho cheese kruimels, laat wederom weer even koud worden
 • Verhit de zonnebloemolie of frituurpan tot 180 graden Celsius en bak de nacho cheese bites tot ze een mooi goudbruin jasje krijgen
 • Serveer de hapjes direct, want dan is de kaas nog heerlijk gesmolten!
nacho cheese bites
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

  Leave a Reply

  Recipe Rating