Pastasalade kip pesto

Wat een dagje dit, heerlijk in het zonnetje. Een perfecte dag om eens de tuin bij te houden, lekker te wandelen en te genieten van iets lekkers. Een pastasalade dus! Met mooi weer heb ik altijd trek in iets fris, iets zomers, en dan is een pastasalade echt een uitkomst. Het leuke er van is, is dat je er veel mee kunt variëren. 

Gisteren had ik deze lekkere pastasalade kip pesto gemaakt met volkoren fusilli van La Molisana. Deze heb ik gekregen in de Foodybox. Normaal koop ik altijd de goedkoopste pak pasta, maar ik moet zeggen dat ik nu echt wel fan ben van deze pasta. Ik proef wel echt kwaliteitsverschil, dus voor mij niets anders meer! 

Dus mocht je nog op zoek zijn naar inspiratie voor het avondeten: maak deze lekkere Italiaanse pastasalade met kip en pesto!

Pastasalade kip pesto

Pasta salade kip pesto

Een lekkere salade en ook nog eens snel klaar!
4 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Porties: 2 porties

Dit heb je nodig:

 • 250 gram volkoren fusilli La Molisana
 • 0,5 komkommer
 • 1 stengel lente ui
 • 2 kip dijbeen filets
 • 5 kleine roma tomaatjes
 • Verse groene pesto
 • Rucola
 • Olijfolie
 • Italiaanse kruidenmix bv van Simply Spices Salade
 • Wat snippers Parmezaanse kaas
 • Pijnboompitjes eventueel

Zo maak je het:

 • Maak een mengseltje van 3 el olijfolie en wat Italiaanse kruiden en roer hier de kip dijbeen filet doorheen, dek af en laat voor 1 uur marineren
 • Kook de fusilli zoals staat beschreven op de verpakking, giet daarna af, doe er een beetje olijfolie door en laat afkoelen
 • Was alle groentes, snijd de komkommer in blokjes, de lente ui in ringen en de tomaatjes in 4 partjes 
 • Bak of grill de kip dijbeen filet tot het mooi bruin is aangebakken en snijd daarna in reepjes
 • Roer minstens 3 el pesto door de fusilli en roer goed door
 • Voeg de komkommer, lente ui, tomaatjes en rucola toe en meng dit voorzichtig door de fusilli
 • Leg de pasta salade op het bord en leg hier boven op de reepjes kip en garneer met geraspte Parmezaanse kaas
 • Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan zonder olie of boter en doe deze op de salade
Pastasalade kip pesto
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

1 Comment

 • Esther
  12 mei 2022 at 22:20

  4 sterren
  Lijkt me heerlijk, ga ik maken!

  Reply

Leave a Reply

Recipe Rating