Kerstkrans van cocktailworstjes

Op zoek naar iets lekkers voor bij de borrel? Maak dan deze heerlijke kerstkrans van cocktailworstjes in bladerdeeg. Het zijn niet zomaar worstenbroodjes, maar er zit nog kaas en spek bij. Dat maakt het allemaal net even wat spannender!

kerstkrans van cocktailworstjes
kerstkrans van cocktailworstjes

Kerstkrans van cocktailworstjes

Heerlijke borrelhapjes met knakworst, kaas en spek
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 25 worstjes

Dit heb je nodig:

  • 5 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 1 blik cocktailworstjes
  • Paar plakjes ontbijtspek
  • Paar plakjes belegen kaas
  • Maanzaad
  • Wat tijm
  • 1 ei
  • Dipsaus bijvoorbeeld ketchup

Zo maak je het:

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken hier een cirkel op van ongeveer 20 cm of leg een ontbijtbordje er op, deze gebruik je voor je cirkel en verwijder je natuurlijk weer voor het bakken
  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius
  • Snijd een plakje bladerdeeg door de midden en dan in 3 stroken, zodat je in totaal 6 rechthoekige plakjes krijgt
  • Snijd de ontbijtspek en kaas en kleine plakjes en leg deze samen met een knakworstje op de bladerdeeg en wikkel deze er in, zorg ervoor dat het bladerdeeg helemaal rondom het worstje komt
  • Leg het broodje met de naad op de bakplaat en herhaal stap 3 en 4 totdat de cirkel rond is
  • Klop het ei los en besmeer de broodjes hiermee, garneer met wat maanzaad en tijm of een beetje geraspte kaas
  • Bak de broodjes goudbruin in circa 25 minuten
  • Dien op wanneer ze nog lekker warm zijn!
kerstkrans van cocktailworstjes
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

1 Comment

  • Lianne
    22 december 2020 at 10:19

    Zo lekker dit, als mijn nichtjes/neefjes komen maak ik dit weleens. Die zijn er echt dol op!

    Reply

Leave a Reply

Recipe Rating