Luxe appelflappen

De dagen worden langzamer alweer wat korter en de temperatuur is gedaald. Voor mij het startschot om weer te gaan bakken met appels. Luxe appelflappen deze keer! Krokant bladerdeeg met heerlijke slagroomvulling met gekarameliseerde appeltjes. Wie lust dit nou niet?

luxe appelflappen

Luxe appelflappen

Nooit meer normale appelflappen na deze heerlijke luxe appelflappen met slagroom en gekarameliseerde appeltjes
4.50 van 4 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Porties: 5 flappen

Dit heb je nodig:

Flappen

  • 5 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 1 eiwit
  • 40 gram kristalsuiker
  • 40 gram geschaafde amandelen

Vulling

  • 2 grote appels
  • scheutje citroensap
  • klontje roomboter
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 250 milliliter slagroom
  • 125 gram mascarpone
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • poedersuiker

Zo maak je het:

  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg, verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Snijd een plakje bladerdeeg diagonaal door de midden en leg de gesneden helften op elkaar, leg deze op de bakplaat
  • Klop het eiwit wat los met een vork en doe de suiker en amandelen erbij, roer tot het goed gemengd is
  • Verdeel dit beslag over de flappen en bak ze in circa 15-20 minuten gaar en goudbruin, laat de flappen daarna afkoelen
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes
  • Smelt de roomboter in een koekenpan en doe de appels, bruine suiker, kaneel en scheutje citroensap in de pan en roer alles goed door
  • Verhit de appels op middenhoog vuur voor 5 tot 10 minuten tot de suiker smelt, begint de karameliseren en de appeltjes wat zachter worden
  • Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen
  • Klop de slagroom samen met de suiker en mascarpone tot een stevig room en vul een spuitzak met gekarteld spuitmondje hiermee
  • Snijd de bladerdeegflappen voorzichtig door de midden en vul ze met slagroom en top af met de gekarameliseerde appeltjes
  • Maak de appelflap af door de bovenkant erop te leggen en te versieren met wat poedersuiker
luxe appelflappen
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

2 Comments

  • Mieke
    29 augustus 2021 at 18:21

    Bij luxe appelflappen,wat bedoel je bij nmr 3.roer door elkaar. ?

    Reply
  • Elsbeth
    9 februari 2024 at 16:41

    5 sterren
    Wat een makkelijk recept met spectaculair resultaat! Ik had geen mascarpone in huis heb restje crème fraiche gebruikt. En een klein beetje zoute notenstrooisel al tegenhanger van al het zoete. Maar bedankt voor dit idee ziet er prachtig uit

    Reply
4.50 from 4 votes (3 ratings without comment)

Leave a Reply

Recipe Rating