Ik kreeg al veel respons op Instagram op deze kersencake met bakkersroom. Ik liep laatst door de Albert Heijn en zag dat daar meerdere cakes in de bonus waren, zoals deze rocky road brownie maar ook de kersencake met bakkersroom. Het leek mij echt een heerlijke cake, maar was niet van plan om 2 euro neer te leggen voor 3 stukjes. Dus dan maar zelf de keuken in! En het is echt een geslaagde cake, fluweelzacht en romig.
KERSENCAKE MET BAKKERSROOM
Voor 24 blokjes
Ingrediënten:
Cake
– 250 gram zelfrijzend bakmeel
– 250 gram zachte roomboter
– 250 gram basterdsuiker wit
– 4 eieren
– 50 ml kookroom
– 3 gram zout
– 1 zakje vanillesuiker
Bakkersroom
– 250 ml volle melk
– 2 eidooiers
– 2 zakjes vanillesuiker
– 75 gram kristalsuiker
– 1 el bloem
Verder
– 1 klein potje kersen
– 1 el maizena
– Amandelschaafsel
– Abrikozenjam
+ Bakvorm 38×26 (deze van de Ikea is heel fijn!)
Bereiding:
- Bakkersroom: Breng de melk samen met de suiker en vanillesuiker aan de kook, houd een klein beetje melk achter
- Meng de eidooiers met de bloem en de overige melk en roer tot een glad papje
- Giet wat van de gekookte melk bij het eipapje, roer goed door en giet dan alles terug in de pan
- Verwarm de room tot het mooi indikt en dek daarna af met een stukje plastic huishoudfolie
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en bekleed de bakvorm met bakpapier
- Cake: klop de roomboter zacht en luchtig en voeg de basterdsuiker en vanillesuiker toe
- Klop tot het egaal is en voeg dan een voor een de eieren toe
- Doe de kookroom als laatste erbij en klop tot het een egaal beslag is
- Voeg als laatste het zelfrijzend bakmeel en zout toe en klop tot het gemengd is met het beslag
- Verdeel het beslag in de bakvorm
- Leg over de gehele cake drupjes met bakkersroom op het beslag
- Kersen: halveer de kersen en doe deze samen met het sap in een steelpannetje, haal 2 eetlepels sap uit de pan en meng deze met de maizena
- Verhit ondertussen de kersen en doe dan het papje maizena erbij, roer tot het wat indikt
- Verdeel deze kersen over de cake en bestrooi daarna met de amandelschaafsel
- Bak de cake gaar in circa 40-50 minuten
- Doe wat abrikozenjam in een steelpannetje, verhit dit en besmeer daarna de cake met de jam
- Bewaar de cake in de koelkast, pak het dan wel goed in met plastic folie zodat de cake niet uitdroogt!
- Bestrooi eventueel met wat poedersuiker
Eet smakelijk!
No Comments