Aardbeiencupcakes

Genieten jullie ook al zo lekker van het aardbeienseizoen? Hier thuis zijn wij echt gek op aardbeien, ze zijn lekker zoet en het geeft mij echt het zomerse gevoel. Daarnaast word ik altijd erg blij van het gebruik van aardbeien in mijn baksels. Laatst heb ik deze overheerlijke aardbeiencupcakes gemaakt met aardbeienroom. Een feestje om te eten! Gebruik vooral lekker veel aardbeien voor de topping, want als ik nu zo nadenk is een halve aardbei veel te weinig op deze cupcake haha!

Aardbeiencupcakes

Ik maak eigenlijk mijn cupcakes altijd met roomboter, het enige nadeel is dat zij dan wat droger worden in de koelkast. Ik ben nog op zoek naar een lekker recept met olie, mocht ik die tzt hebben, dan horen jullie dit uiteraard!

Aardbeiencupcakes

Aardbeiencupcakes

Deze cupcakes zijn ontzettend lekker en heerlijk voor de zomer!
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 12 cupcakes

Dit heb je nodig:

Cupcake

  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 60 milliliter kook- of slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 gram zout

Aardbeien mascarpone room

  • 250 milliliter slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 3 eetlepels aardbeienjam
  • 2 eetlepels suiker

Vulling en verder

  • Aardbeienjam
  • Cupcake papiertjes
  • Spuitzak met gekarteld spuitmondje
  • Aardbeien
  • Eventueel chocolade garnering

Zo maak je het:

  • Verhit de oven voor op 175℃ en bekleed een muffinbakvorm met papiertjes of pak 12 kartonnen cupcake bakjes
  • Klop de roomboter zacht en zalvig, voeg dan de basterdsuiker met vanillesuiker toe en klop tot geheel
  • Voeg dan één voor één de eieren toe, klop tot een homogene massa en voeg als laatste de kookroom toe
  • Doe dan het zelfrijzend bakmeel met zout in de kom en klop nogmaals tot alles goed gemengd is, vul dan de cupcakes met het beslag en bak ze in circa 30 minuten gaar, laat dan afkoelen

Vullen en topping

  • Haal met behulp van een appelboor het midden van de cupcake eruit en vul deze met de aardbeien jam
  • Klop ondertussen de mascarpone samen met de slagroom, suiker en jam tot een stevig en luchtig room, vul dan de spuitzak met spuitmondje hiermee en versier de cupcakes met een lekkere toef van deze room
  • Versier de cupcake daarna met een aardbei en chocolaatje
Aardbeiencupcakes
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating