Red velvet cupcakes

Nog 3 dagen en dan is het kerst! Heb je nog geen inspiratie wat je wilt gaan bakken deze kerst? Maak dan deze heerlijke red velvet cupcakes. Wat zijn deze cupcakes lekker zeg. Heel luchtig, zijdezacht en een heerlijke combinatie samen met de witte chocolade botercrème on top. Eigenlijk horen de traditionele red velvet afgesmeerd te worden met cream cheese frosting, maar ik had nog wat botercreme over van deze heerlijke kersttulband. Omnomnom, te lekker.

Enfin, nog genoeg tijd om snel naar de winkel te gaan en de ingrediënten te kopen, want echt, ze zijn heerlijk! Oja, voor de echte intense rode kleur moet je echt ontiegelijk veel kleurstof gebruiken. Ik heb ‘maar’ 2 theelepels gebruikt maar eigenlijk moest het hele potje erdoor. Dus bedenk voor jezelf hoe rood je het cakeje wilt hebben. 

 

red velvet cupcakes 

Voor circa 12 stuks

Ingrediënten:
Cupcakes 
– 250 gram tarwebloem
– 225 gram suiker
– 90 gram roomboter op kamertemperatuur
– 180 ml melk op kamertemperatuur
– 3 gram zout
– 1,5 ei losgeklopt
– 15 gram cacao
– 5 gram baking soda
– 2 el azijn 
– 1 zakje vanillesuiker
– minimaal 2 tl rode kleurstof 

Witte chocolade botercrème 
– 225 gram ongezouten roomboter
– 100 gram poedersuiker
– 1 tl vanille-essence
– 175 gram witte chocolade

+ cupcakepapiertjes, sprinkles, spuitzak met gekarteld spuitmondje

 

red velvet cupcakes

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius
  2. Meng de melk met 1 el azijn en de kleurstof en roer goed door
  3. Klop de roomboter zacht en voeg de suiker toe
  4. Doe daarna de bloem, de cacao, het zout en de vanillesuiker in de kom en klop 5 minuten op een lage snelheid
  5. Voeg beetje voor beetje het melkmengsel bij het beslag en daarna de eieren
  6. Meng tot er een glad beslag ontstaat en schraap af en toe wat van de rand mee
  7. Doe als laatste de bakingsoda en de overige 1 el azijn door het beslag en meng totdat alles goed verdeeld is
  8. Vul de cupcakepapiertjes met het beslag tot circa de helft van het papiertje en bak de cupcakes in 25 minuten gaar, laat daarna goed afkoelen
  9. Klop ondertussen de boter voor de crème wit en luchtig en voeg de poedersuiker en vanille-essence toe
  10. Smelt de witte chocolade au bain marie en laat afkoelen tot kamertemperatuur
  11. Klop de chocolade door de boter wanneer deze goed is afgekoeld en vul een spuitzak hiermee
  12. Versier de cupcakes met een heerlijke toef botercrème en versier met de sprinkles

Eetsmakelijk en fijne feestdagen!

red velvet cupcakes
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply