Herfst, kou en regen. Dat schreeuwt bij mij om een heerlijk zelfgemaakt stoofpotje! Hachee it is. Hachee is echt een oer Hollands gerecht met rundvlees, ui en smakelijke jus. Heerlijk voor op stampot, rodekool, aardappels of lekker met rijst. Onderstaand het recept voor hachee uit de slowcooker en in de braadpan. Ik heb zelf thuis de Crockpot Express pot en hierbij kan ik het vlees in de pan al bakken en dan over op slowcook.
HACHEE
2-3 porties
Ingrediënten:
– 600 gram riblappen
– 1 el bloem
– 4-5 uien
– 1 plakje ontbijtkoek
– 2 bouillonblokjes rund
– 4 blaadjes laurier
– 3 kruidnagels
– 2 tl paprikapoeder
– 1 tl gemalen korianderzaad
– 1/2 tl gember
– 1/2 tl kardemom
– 1 el bruine suiker
– 1 el ketjap manis
– Veel peper
– Boter
– 1 el azijn (ik gebruik hiervoor chili venkel azijn van Tromp & Rueb)
– 250 ml water bij slowcooker
– 450 ml water bij braadpan
Bereiding:
- Haal het vlees 30 minuten voor het koken uit de koelkast, en snijd het daarna in stukjes van circa 3 cm en doe deze in een kom
- Meng 1 el bloem met het vlees en bestrooi daarna met flink wat peper, roer nog even door
- Snijd de uien in grove ringen en zet deze apart
- Verhit wat boter in een braadpan of in de Express pot op standje Sauté en bak de stukjes vlees rondom bruin
- Doe daarna de uien erbij en bak deze tot ze glazig zijn, doe nu het vlees in de slowcooker
- Voeg nu de kruiden, water, bouillonblokjes, bruine suiker, ketjap manis en azijn toe, verkruimel het plakje ontbijtkoek en voeg ook deze toe, roer door
- Steek de kruidnagels in het laurierblad en doe deze als laatste in de pan
- Zet de deksel op de braadpan en laat het op laag vuur 3,5 uur sudderen
- Slowcook: stel de temperatuur in op low en slowcook de hachee in circa 8 uur gaar òf als je minder tijd hebt: slowcook de hachee eerst 2 uur op stand high en daarna voor 4 uur op low
- Mocht je de saus wat in willen dikken, maak dan een papje maizena met 2 el water en 1 el maizena
- Haal de laurierblaadjes uit de saus
Eet smakelijk!
No Comments