Chocoladetaartje met karnemelk

Chocoladetaartje

Alweer een chocoladetaart op Doortjes Keuken! Ja! Ik had vorige week zo’n zin in een lekker chocoladetaartje, maar eentje die wat makkelijker te maken was dan de chocoladetaart van mijn verjaardag. Na wat zoeken op Pinterest ben ik op dit idee gekomen. Naast dat dit taartje wat makkelijker te bereiden is, is de bereiding van de cake ook wat anders, hier gaat namelijk karnemelk doorheen. Ik hoor jullie denken, karnemelk? Ik vind karnemelk echt ontzettend vies, maar je proeft hier helemaal niks van terug. De taart wordt hier namelijk echt heel lekker luchtig van. De botercrème is wel hetzelfde, maar dat komt omdat ik deze zo lekker vind. Hierbij het recept voor dit goddelijke chocoladetaartje!

CHOCOLADETAARTJE MET KARNEMELK

Ingrediënten:
– 250 gram bloem
– 350 gram roomboter
– 2 eieren
– 250 gram poedersuiker
– 250 ml karnemelk
– 1 el azijn
– 85 gram cacao
– 2 gram zout
– 1 tl baking soda
– 1 tl vanille-essence

Botercrème
– 300 gram roomboter op kamertemperatuur
– 1 zakje vanillesuiker
– 150 gram pure chocolade
– 100 gram melkchocolade
– 3 eiwitten
– 100 gram kristalsuiker
– Snufje zout

Topping
– Chocoladesnippers

+ Kleine springvorm van 20 cm

Chocoladetaartje

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een kleine springvorm met bakpapier, vet de randen in
 2. Klop de roomboter voor de cake luchtig en voeg de poedersuiker en vanille-essence toe en klop tot egaal mengsel
 3. Voeg een voor een de eieren toe, klop luchtig
 4. Maak een mengsel van bloem, cacao en zout en voeg dit toe aan de eieren
 5. Klop dit op en giet de karnemelk al roerend door het beslag
 6. Los de baking soda op in het azijn en klop dit mee met het beslag
 7. Klop het beslag niet te lang, het beslag is goed wanneer alles goed gemengd is
 8. Giet het beslag in de springvorm en bak de taart voor 60-70 minuten gaar, controleer met satéprikker of de taart gaar is, laat daarna afkoelen
 9. Botercrème: klop de boter met vanillesuiker tot een luchtig mengsel
 10. Hak de chocolade en smelt deze au bain-marie, laat afkoelen tot lauw
 11. Klop de eiwitten met de suiker en de zout met de hand au bain-marie tot de suiker is opgelost
 12. Haal van de pan en klop totdat het mengsel helemaal is afgekoeld
 13. Giet het eiwitmengsel bij de chocolade en roer goed tot kamertemperatuur
 14. Voeg dit straalsgewijs bij de boter, klop goed
 15. Afronding: snijd de taart horizontaal doormidden, snijd eventueel de bovenkant van de taart zodat deze egaal is
 16. Besmeer de onderste taartplak met een laag botercrème, laat even opstijven in de koelkast en beleg deze met de bovenste taartplak
 17. Smeer de taart af met de botercrème en versier met chocoladesnippers
 18. Zet de taart daarna in de koelkast zodat de botercrème wat steviger kan worden

Eetsmakelijk! 

Chocoladetaartje
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

5 Comments

 • Lianne
  17 augustus 2016 at 10:36

  Wauw Dorien, wat ziet deze taart er goed uit! Heerlijk joh! Die karnemelk klinkt wat gek, maar ik heb er alle vertrouwen in.
  Pssst. Ik hoop heel hard dat ik een keer van jouw blog mag bakken voor de foodblogswap 😀

  Reply
  • Dorien
   17 augustus 2016 at 10:38

   Dankjewel! 😀 Ja ik dacht eerst ook van oei zal ik dat wel doen, maar het is echt zo lekker geworden! En voor de bakingsoda moet je iets zuurs toevoegen om te laten werken dus dat kwam ook goed uit. Ah ja dat zal leuk zijn, ben dan heel benieuwd wat je dan gaat maken ;)!

   Reply
 • la
  18 augustus 2016 at 10:09

  hoi doortje. super leuk recepten heb jij staan zeg!! mooie website ook!! vraagje ik wil graag het karnemelk chocolade taartje maken, maar nou ben ik niet zo gek van boter in cakes.. kan ik het ook vervangen door olie? en weet je dan mischien ook hoeveel ml olie dan.. alvast bedankt ! grtjes la

  Reply
  • Dorien
   18 augustus 2016 at 10:50

   Bedankt! Ik vind het best lastig om te zeggen doe ipv boter 150 ml olie er door heen omdat ik dan niet weet wat het resultaat wordt. Je kunt ipv boter er 150 ml zonnebloemolie door heen doen en dan kijken of het beslag voldoende vloeibaar is, als het te vast is, giet dan wat kokend water erbij en klop nog even op. Ik weet niet wat het resultaat wordt maar opzich moet het zo best lukken! Succes!

   Reply
 • la
  18 augustus 2016 at 11:38

  dankjewel! ik ga het morgen proberen en dan laat ik het jou weten!

  Reply

Leave a Reply