Cakerol met aardbeien

Ik ben eigenlijk een beetje inspiratieloos als het gaat om het typen van een leuk verhaaltje, dus ik vertel maar hoe lekker deze cakerol met aardbeien en slagroom is. 

Een lekkere plak met cake, gevuld met aardbeienjam, slagroom mascarpone room en verse aardbeitjes. Dit opgerold, versierd met poedersuiker, pure chocola en slagroomtoefjes maakt het echt een mooie, maar vooral een heerlijke traktatie in de zomer!

Het recept van de cake heb ik van PaTESSerie. Doordat er een beetje boter door het beslag zit, wordt de cake wat malser en scheurt minder snel. Daarbij rol je de cake direct op in een theedoek na het bakken. 

cakerol met aardbeien

Cakerol met aardbeien

Heerlijk gevuld met jam, slagroom en natuurlijk verse aardbeien
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 10 plakken

Dit heb je nodig:

Cakerol

  • 4 eieren
  • 120 gram kristalsuiker
  • 80 gram bloem
  • 20 gram maizena
  • 20 gram custardpoeder
  • 60 gram roomboter gesmolten

Vulling & topping

  • 350 milliliter slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 zakje klopfix
  • aardbeienjam
  • verse aardbeien gewassen en ontkroond
  • poedersuiker
  • 50 gram pure chocolade

Verder

  • schone theedoek

Zo maak je het:

Cakerol

  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Klop de eieren samen met de suiker tot een luchtig en geel schuim, zeef de bloem, maizena en custardpoeder boven de eieren en spatel dit tot een geheel
  • Voeg als laatste de gesmolten boter toe en spatel dit wederom door het beslag
  • Giet het beslag op de bakplaat en strijk glad
  • Bak het biscuit in circa 15-20 minuten gaar
  • Bestuif een schone theedoek met poedersuiker, leg hier het biscuit op, verwijder voorzichtig het bakpapier en rol de cake voorzichtig op in de theedoek en laat helemaal afkoelen

Vulling

  • Klop de slagroom samen met de marscarpone, suiker en klopfix tot een stevig en luchtig room
  • Rol de cakerol voorzichtig terug, besmeer met een laagje aardbeienjam en een laagje slagroom, houd wat slagroom achter voor de toefjes
  • Snijd een aantal aardbeien in dunne plakjes en leg deze op de slagroom
  • Rol de cakerol voorzichtig op en laat even opstijven in de koelkast
  • Bestuif de rol met poedersuiker, smelt de chocolade au bain marie en versier de cakerol hiermee
  • Garneer de cakerol met toefjes slagroom en versier deze met aardbeien
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating