Borrelplank

Ik ben echt een groot fan van borrelen. Een lekker worstje en kaasje gaat er eigenlijk altijd wel in. Als de gelegenheid er toe doet, maak ik altijd wel een borrelplank, maar helaas door het ene virus kwam die mogelijkheid er niet echt. En om nou zo’n grote plank te maken voor ons tweeën leek mij nu geen goed idee. Gelukkig was ik 1 mei jarig en mochten we iets meer bezoek ontvangen. Nu dus de perfecte mogelijkheid om uit te pakken! 

In de foodybox van de lente zaten lekkere dingetjes voor de borrel, zoals de Dippers van Van der Meulen en de cocktailaugurkjes van Kühne, dus deze heb ik ook op de plank gelegd. 

Maar wat leg je nu op een borrelplank? Dit kan serieus van alles zijn. Onderstaande borrelplank is echt wel een beetje de Hollandse, maar je kan ook Oosterse smaken toevoegen of juist meer de Italiaanse borrelplank met heerlijke Italiaanse vleeswaren. 

Neem onderstaande borrelplank als een basis en inspireer er zelf maar lekker op los! Ik geef niet het aantal gram aan van de borrelhapjes, deze kan je zelf verzinnen voor de hoeveelheid personen die mee borrelen.

Borrelplank

Borrelplank

Een handvat voor een goed gevulde borrelplank.
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate

Dit heb je nodig:

  • Blokjes oude kaas
  • Blokjes jonge kaas
  • 1 stukje Port Salut
  • 1 stukje brie
  • Spaanse fuet in dunne plakjes gesneden
  • Plakjes leverworst
  • Plakjes cervelaat
  • Trosjes rode druiven
  • Cocktailaugurkjes
  • Wraphapjes met gerookte kip, Heks'nkaas en rucola
  • Mini soepstengels knoflook of zeezout
  • Toastjes Dippers Van der Meulen
  • Verse aioli
  • Verse pesto
  • Heks'nkaas
  • Rauwkost komkommer, snoeptomaatjes, worteltjes

Zo maak je het:

  • Maak gebruik van kleine schaaltjes die je vult met de sausjes, augurkjes en dipstokjes
  • Zorg dat de schaaltjes niet bij elkaar staan, maar zijn verdeeld over de plank
  • Vul de lege ruimtes op met de tapas, doe dit lekker willekeurig, benut elk stukje van de plank!
  • Rode druiven doen het altijd goed op een plank, hiermee breng je sfeer op de plank
  • Hoe meer kleur op een plank, hoe beter. Ik gebruikte bijvoorbeeld verschillende gekleurde snoeptomaatjes
  • Leg naast de brie en port salut een mesje voor het afsnijden
  • Verder had ik nog krokante naturelchips, notenmix en stokbrood bij de borrel toegevoegd
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating