Bakkersroom

Bakkersroom of banketbakkersroom, we kennen het allemaal als die overheerlijke vanille pudding-achtige lekkernij dat vaak als vulling wordt gebruikt in gebak, zoals tompoucen of vlaaien. Met dit recept maak je helemaal zelf deze heerlijke bakkersroom! En hiermee kunnen jullie ook deze heerlijke Zwitserse room maken. Ik maak mijn bakkersroom altijd met custardpoeder, dan is de room net even iets steviger. Je kunt ook op basis van bloem doen, maar die vind ik minder mooi voor opspuiten en is vaak wat aan de dunne kant.

bakkersroom, banketbakkersroom

Ik geef onderaan het recept nog wat tips voor bijvoorbeeld de bakkersroom met bloem en hoe je de room nog romiger kunt maken!

bakkersroom, banketbakkersroom

Bakkersroom

Een fijn basisrecept voor zelfgemaakte bakkersroom
No ratings yet
Print Pin Rate

Dit heb je nodig:

  • 500 milliliter volle melk
  • 150 gram kristalsuiker
  • 4 eidooiers
  • 45 gram custardpoeder
  • 1 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker

Zo maak je het:

  • Breng ¾e van de melk samen met de suiker en het merg van het vanillestokje aan de kook
  • Klop de eidooiers los en doe de custardpoeder hierbij, klop het tot een egaal mengsel en voeg de overige melk toe en roer glad
  • Giet wat van de gekookte melk bij de eidooiers, roer goed en giet dan alles door een zeef terug in de pan
  • Roer goed door en breng al roerend aan de kook tot het de juiste dikte heeft bereikt
  • Haal van het vuur, dek af met plastic folie direct op de pudding en laat helemaal afkoelen

Notities

  • Wil je liever bloem gebruiken in plaats van custardpoeder? Vervang deze dan voor 2 eetlepels bloem en voeg eventueel een extra zakje vanillesuiker toe
  • Voor een nog romiger bakkersroom, gebruik dan 150 milliliter slagroom en 350 milliliter melk
  • Je kunt aan het einde ook nog wat roomboter toevoegen aan de bakkersroom
bakkersroom, banketbakkersroom
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

1 Comment

Leave a Reply

Recipe Rating