Bakkersroom of banketbakkersroom, we kennen het allemaal als die overheerlijke vanille pudding-achtige lekkernij dat vaak als vulling wordt gebruikt in gebak, zoals tompoucen of vlaaien. Met dit recept maak je helemaal zelf deze heerlijke bakkersroom! En hiermee kunnen jullie ook deze heerlijke Zwitserse room maken. Ik maak mijn bakkersroom altijd met custardpoeder, dan is de room net even iets steviger. Je kunt ook op basis van bloem doen, maar die vind ik minder mooi voor opspuiten en is vaak wat aan de dunne kant.

Ik geef onderaan het recept nog wat tips voor bijvoorbeeld de bakkersroom met bloem en hoe je de room nog romiger kunt maken!

Dit heb je nodig:
- 500 milliliter volle melk
- 150 gram kristalsuiker
- 4 eidooiers
- 45 gram custardpoeder
- 1 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker
Zo maak je het:
- Breng ¾e van de melk samen met de suiker en het merg van het vanillestokje aan de kook
- Klop de eidooiers los en doe de custardpoeder hierbij, klop het tot een egaal mengsel en voeg de overige melk toe en roer glad
- Giet wat van de gekookte melk bij de eidooiers, roer goed en giet dan alles door een zeef terug in de pan
- Roer goed door en breng al roerend aan de kook tot het de juiste dikte heeft bereikt
- Haal van het vuur, dek af met plastic folie direct op de pudding en laat helemaal afkoelen
Notities
- Wil je liever bloem gebruiken in plaats van custardpoeder? Vervang deze dan voor 2 eetlepels bloem en voeg eventueel een extra zakje vanillesuiker toe
- Voor een nog romiger bakkersroom, gebruik dan 150 milliliter slagroom en 350 milliliter melk
- Je kunt aan het einde ook nog wat roomboter toevoegen aan de bakkersroom

1 Comment
Appelcrumble met cranberry's - Doortjes Keuken
29 januari 2016 at 14:08[…] – 1 portie bakkersroom – 250 gram cranberry's (diepvries) – 3 kleine appels – 3 el suiker – 1 el kaneel – 150 gram koude […]