Ga terug
bakkersroom, banketbakkersroom

Bakkersroom

Een fijn basisrecept voor zelfgemaakte bakkersroom
No ratings yet
Print Pin

Dit heb je nodig:

  • 500 milliliter volle melk
  • 150 gram kristalsuiker
  • 4 eidooiers
  • 45 gram custardpoeder
  • 1 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker

Zo maak je het:

  • Breng ¾e van de melk samen met de suiker en het merg van het vanillestokje aan de kook
  • Klop de eidooiers los en doe de custardpoeder hierbij, klop het tot een egaal mengsel en voeg de overige melk toe en roer glad
  • Giet wat van de gekookte melk bij de eidooiers, roer goed en giet dan alles door een zeef terug in de pan
  • Roer goed door en breng al roerend aan de kook tot het de juiste dikte heeft bereikt
  • Haal van het vuur, dek af met plastic folie direct op de pudding en laat helemaal afkoelen

Notities

  • Wil je liever bloem gebruiken in plaats van custardpoeder? Vervang deze dan voor 2 eetlepels bloem en voeg eventueel een extra zakje vanillesuiker toe
  • Voor een nog romiger bakkersroom, gebruik dan 150 milliliter slagroom en 350 milliliter melk
  • Je kunt aan het einde ook nog wat roomboter toevoegen aan de bakkersroom