Hebben jullie ook zo genoten van die enorm lekkere aardbeien eclairs met meringue? Wij hebben onze vingers erbij afgelikt, zo lekker waren ze! Als die eclairs nog niet genoeg waren heb ik vandaag speciaal voor Moederdag deze overheerlijke 3 hapjes op tafel getoverd. Nu deel ik met jullie deze recepten voor als jullie op zoek zijn naar high tea inspiratie. Ik heb voor deze 3 high tea hapjes de heerlijke producten van Bonne Maman gebruikt. Normaliter ben ik van het zelf bakken, maar deze Petits Muffins en Madeleines Naturel zijn ontzettend lekker om te gebruiken hiervoor. Het scheelt uiteraard ook heel veel tijd en moeite als je een uitgebreide high tea wilt organiseren en niet nog langer in de keuken wilt staan.
De Bonne Maman Petits Muffins Chocolat heb ik verrijkt met fluffy Italiaanse meringue gedipt in pure chocolade, heerlijk in combinatie met de smeuïge chocolade muffin. De Petits Muffins Vanille heb ik nog lekkerder gemaakt met een heerlijke toef Italiaanse meringue botercrème die op smaak is gebracht met de Bonne Maman Meer Fruit, Minder Suiker Fruitspread Bosbessen. De Madeleines heb ik gevuld met slagroom en een beetje aardbeien variant van die overheerlijke fruitspread en bestoven met poedersuiker.
In totaal is het recept voor 31 hapjes, beetje een willekeurig getal (dit komt doordat er 7 madeleines in een zak zitten), ik vond dit meer dan genoeg! Met de hoeveelheid meringue/botercrème zijn er meer muffins te versieren. Gebruik in geval van meer muffins iets meer pure chocolade om de muffins in te dippen.
Dit heb je nodig:
Italiaanse meringue
- 3 eiwitten
- 200 gram suiker + 1 eetlepel extra
- 60 gram water
- 1 zakje vanillesuiker
Kleine vanille muffins met bosbessen botercrème
- ½ recept Italiaanse meringue
- 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 1 tot 2 eetlepels Bonne Maman Meer Fruit, Minder Suiker Bosbessen
- 12 Bonne Maman petit muffins vanille
- 12 bosbessen
Kleine chocolade muffins met chocolade zoen
- 12 Bonne Maman petits muffins chocolat
- ½ recept Italiaanse meringue
- 200 gram pure chocolade
Madeleines
- 7 Bonne Maman madeleines
- 250 milliliter slagroom
- 3 eetlepels suiker
- 100 gram mascarpone
- Bonne Maman Meer Fruit, Minder Suiker Aardbeien
- Poedersuiker
Verder
- 3 spuitzakken + gekartelde spuitmondjes
- Citroensap
Zo maak je het:
Italiaanse meringue
- Ontvet een kom en garder met citroensap en scheid de eieren en doe alleen het eiwit in de kom, zet dit alvast klaar in de keukenmachine
- Doe het water samen met de suiker en vanillesuiker in een steelpan en breng dit aan de kook tot het 113 ℃ heeft bereikt, zet dan de keukenmachine aan om de eiwitten op te kloppen
- Voeg de eetlepel suiker toe aan het eiwit en klop tot er stevige pieken zijn gevormd
- Laat de suikersiroop doorkoken tot een temperatuur van 118℃ en giet dan vervolgens de suikersiroop voorzichtig door het eiwitschuim, klop vervolgens het schuim tot hij lauw is
- Haal ½e van het schuim uit de kom en doe deze in een spuitzak met gekarteld mondje
Kleine vanille muffins met bosbessen botercrème
- Voeg nu al kloppend bij de overige meringue beetje bij beetje de roomboter toe en klop tot een egaal mengsel
- Voeg dan 1 tot 2 eetlepels bosbessen fruitspread toe, pas op doe dit in kleine beetjes, anders gaat je botercrème schiften
- Vul nu een spuitzak met de botercrème en spuit op de 12 vanille muffins een toef en garneer met een bosbes, zet ze in de koelkast
Kleine chocolade muffins met chocolade zoen
- Spuit op iedere chocolade muffin een toef met de Italiaanse meringue en laat voor 1 uur drogen op kamertemperatuur
- Smelt ongeveer 150 gram chocolade au bain marie tot de chocolade een temperatuur van 50℃ heeft bereikt, haal dan van de pan en doe dan beetje bij beetje de overige chocolade erbij tot de toegevoegde chocolade erg moeilijk smelt
- Doe de gesmolten chocolade in een hoog glas en dip hier de muffins met de meringue in de chocolade, laat even uitlekken en zet ze op een bord. Laat vervolgens de chocolade uitharden op kamertemperatuur of in de koelkast
Madeleines
- Klop de slagroom samen met de suiker en mascarpone tot een stevig en luchtig room
- Vul een spuitzak met deze slagroom
- Snijd de madeleines door de midden, doe op de onderkant van de madeleines wat aardbeien fruitspread en versier dan met een lekkere laag slagroom
- Dek af met de bovenkant en bestuif met poedersuiker
No Comments