1 tot 2eetlepelsBonne Maman Meer Fruit, Minder Suiker Bosbessen
12Bonne Maman petit muffins vanille
12bosbessen
Kleine chocolade muffins met chocolade zoen
12Bonne Maman petits muffins chocolat
½receptItaliaanse meringue
200gram pure chocolade
Madeleines
7Bonne Maman madeleines
250milliliterslagroom
3eetlepelssuiker
100grammascarpone
Bonne Maman Meer Fruit, Minder Suiker Aardbeien
Poedersuiker
Verder
3 spuitzakken + gekartelde spuitmondjes
Citroensap
Zo maak je het:
Italiaanse meringue
Ontvet een kom en garder met citroensap en scheid de eieren en doe alleen het eiwit in de kom, zet dit alvast klaar in de keukenmachine
Doe het water samen met de suiker en vanillesuiker in een steelpan en breng dit aan de kook tot het 113 ℃ heeft bereikt, zet dan de keukenmachine aan om de eiwitten op te kloppen
Voeg de eetlepel suiker toe aan het eiwit en klop tot er stevige pieken zijn gevormd
Laat de suikersiroop doorkoken tot een temperatuur van 118℃ en giet dan vervolgens de suikersiroop voorzichtig door het eiwitschuim, klop vervolgens het schuim tot hij lauw is
Haal ½e van het schuim uit de kom en doe deze in een spuitzak met gekarteld mondje
Kleine vanille muffins met bosbessen botercrème
Voeg nu al kloppend bij de overige meringue beetje bij beetje de roomboter toe en klop tot een egaal mengsel
Voeg dan 1 tot 2 eetlepels bosbessen fruitspread toe, pas op doe dit in kleine beetjes, anders gaat je botercrème schiften
Vul nu een spuitzak met de botercrème en spuit op de 12 vanille muffins een toef en garneer met een bosbes, zet ze in de koelkast
Kleine chocolade muffins met chocolade zoen
Spuit op iedere chocolade muffin een toef met de Italiaanse meringue en laat voor 1 uur drogen op kamertemperatuur
Smelt ongeveer 150 gram chocolade au bain marie tot de chocolade een temperatuur van 50℃ heeft bereikt, haal dan van de pan en doe dan beetje bij beetje de overige chocolade erbij tot de toegevoegde chocolade erg moeilijk smelt
Doe de gesmolten chocolade in een hoog glas en dip hier de muffins met de meringue in de chocolade, laat even uitlekken en zet ze op een bord. Laat vervolgens de chocolade uitharden op kamertemperatuur of in de koelkast
Madeleines
Klop de slagroom samen met de suiker en mascarpone tot een stevig en luchtig room
Vul een spuitzak met deze slagroom
Snijd de madeleines door de midden, doe op de onderkant van de madeleines wat aardbeien fruitspread en versier dan met een lekkere laag slagroom
Dek af met de bovenkant en bestuif met poedersuiker
Notities
Zo heb je 3 overheerlijke high tea hapjes zonder al te veel moeite!