Ga terug
+ servings
hight tea inspiratie

3 x High tea inspiratie

No ratings yet
Print Pin
Servings: 31 hapjes

Dit heb je nodig:

Italiaanse meringue

  • 3 eiwitten
  • 200 gram suiker + 1 eetlepel extra
  • 60 gram water
  • 1 zakje vanillesuiker

Kleine vanille muffins met bosbessen botercrème

  • ½ recept Italiaanse meringue
  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 1 tot 2 eetlepels Bonne Maman Meer Fruit, Minder Suiker Bosbessen
  • 12 Bonne Maman petit muffins vanille
  • 12 bosbessen

Kleine chocolade muffins met chocolade zoen

  • 12 Bonne Maman petits muffins chocolat
  • ½ recept Italiaanse meringue
  • 200 gram pure chocolade

Madeleines

  • 7 Bonne Maman madeleines
  • 250 milliliter slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 100 gram mascarpone
  • Bonne Maman Meer Fruit, Minder Suiker Aardbeien
  • Poedersuiker

Verder

  • 3 spuitzakken + gekartelde spuitmondjes
  • Citroensap

Zo maak je het:

Italiaanse meringue

  • Ontvet een kom en garder met citroensap en scheid de eieren en doe alleen het eiwit in de kom, zet dit alvast klaar in de keukenmachine
  • Doe het water samen met de suiker en vanillesuiker in een steelpan en breng dit aan de kook tot het 113 ℃ heeft bereikt, zet dan de keukenmachine aan om de eiwitten op te kloppen
  • Voeg de eetlepel suiker toe aan het eiwit en klop tot er stevige pieken zijn gevormd
  • Laat de suikersiroop doorkoken tot een temperatuur van 118℃ en giet dan vervolgens de suikersiroop voorzichtig door het eiwitschuim, klop vervolgens het schuim tot hij lauw is
  • Haal ½e van het schuim uit de kom en doe deze in een spuitzak met gekarteld mondje

Kleine vanille muffins met bosbessen botercrème

  • Voeg nu al kloppend bij de overige meringue beetje bij beetje de roomboter toe en klop tot een egaal mengsel
  • Voeg dan 1 tot 2 eetlepels bosbessen fruitspread toe, pas op doe dit in kleine beetjes, anders gaat je botercrème schiften
  • Vul nu een spuitzak met de botercrème en spuit op de 12 vanille muffins een toef en garneer met een bosbes, zet ze in de koelkast

Kleine chocolade muffins met chocolade zoen

  • Spuit op iedere chocolade muffin een toef met de Italiaanse meringue en laat voor 1 uur drogen op kamertemperatuur
  • Smelt ongeveer 150 gram chocolade au bain marie tot de chocolade een temperatuur van 50℃ heeft bereikt, haal dan van de pan en doe dan beetje bij beetje de overige chocolade erbij tot de toegevoegde chocolade erg moeilijk smelt
  • Doe de gesmolten chocolade in een hoog glas en dip hier de muffins met de meringue in de chocolade, laat even uitlekken en zet ze op een bord. Laat vervolgens de chocolade uitharden op kamertemperatuur of in de koelkast

Madeleines

  • Klop de slagroom samen met de suiker en mascarpone tot een stevig en luchtig room
  • Vul een spuitzak met deze slagroom
  • Snijd de madeleines door de midden, doe op de onderkant van de madeleines wat aardbeien fruitspread en versier dan met een lekkere laag slagroom
  • Dek af met de bovenkant en bestuif met poedersuiker

Notities

Zo heb je 3 overheerlijke high tea hapjes zonder al te veel moeite!