Pulled pork uit de slowcooker

Pulled pork, een echte verwennerij. Om pulled pork te maken wordt vaak gebruik gemaakt van de varkensnek: procureur. Dit gedeelte van de varken is lekker vet en mals, perfect hiervoor! Helaas is dit gedeelte vaak slecht te vinden in de supermarkt, maar is vast te bestellen bij de slager.

Pulled pork uit de slowcooker

Om pulled pork te maken heb ik een stuk vlees van 2,5 kilo ingewreven met een dry rub en heb deze een nacht laten intrekken in de koelkast. Zo krijgt het vlees zelf ook een heerlijke smaak!

Mocht 2,5 kilo teveel zijn: je kan het altijd halveren en invriezen, maar ik heb het hele stuk bereid en meerdere porties pulled pork ingevroren.

Pulled pork uit de slowcooker
pulled pork

Pulled pork uit de slowcooker

Heerlijk mals vlees bereidt in de slowcooker
5 van 2 stemmen
Print Pin Rate
Servings: 10 porties

Dit heb je nodig:

Dry rub

  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels gerookte paprikapoeder
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 2 theelepels gemalen mosterdzaad
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels uipoeder
  • Zout

Vlees

  • 2,5 kilo procureur of schouderkarbonades

Saus

  • 2 uien gehalveerd
  • 3 tenen knoflook
  • 250 milliliter cola
  • 50 milliliter azijn
  • Scheut worcestersaus
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • Scheut tomaten ketchup

Zo maak je het:

Dry rub

  • Snijd het vlees in 4 grote stukken, meng de kruiden met elkaar en wrijf het vlees hiermee in, wikkel in plastic folie en laat voor minstens een nacht in de koelkast

Slowcooker

  • Doe de gehalveerde uien in de slowcooker en leg het vlees hierop, plet de knoflooktenen en doe deze in de pan
  • Giet vervolgens de rest voor de saus in de pan, roer even door en zet de deksel op de pan
  • Stel de slowcooker in voor 8 uur op low
  • Haal het vlees uit de slowcooker en trek het met 2 vorken uit elkaar
  • Serveer met een flinke dot barbecuesaus
Pulled pork uit de slowcooker
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Leave a Reply

    Recipe Rating