Ga terug
+ servings
pulled pork

Pulled pork uit de slowcooker

Heerlijk mals vlees bereidt in de slowcooker
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Porties: 10 porties

Dit heb je nodig:

Dry rub

  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels gerookte paprikapoeder
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 2 theelepels gemalen mosterdzaad
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels uipoeder
  • Zout

Vlees

  • 2,5 kilo procureur of schouderkarbonades

Saus

  • 2 uien gehalveerd
  • 3 tenen knoflook
  • 250 milliliter cola
  • 50 milliliter azijn
  • Scheut worcestersaus
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • Scheut tomaten ketchup

Zo maak je het:

Dry rub

  • Snijd het vlees in 4 grote stukken, meng de kruiden met elkaar en wrijf het vlees hiermee in, wikkel in plastic folie en laat voor minstens een nacht in de koelkast

Slowcooker

  • Doe de gehalveerde uien in de slowcooker en leg het vlees hierop, plet de knoflooktenen en doe deze in de pan
  • Giet vervolgens de rest voor de saus in de pan, roer even door en zet de deksel op de pan
  • Stel de slowcooker in voor 8 uur op low
  • Haal het vlees uit de slowcooker en trek het met 2 vorken uit elkaar
  • Serveer met een flinke dot barbecuesaus