Bastogne parfait

Bastogne parfait, ook wel erg bekend bij een restaurant waar je tapas kunt eten. Ik vind ‘m ontzettend lekker dus voor mij een reden om het proberen na te maken! Maar ik hoor jullie denken: wat is parfait? Parfait is stilstaand ijs. Je kan dit dus maken zonder ijsmachine en zonder steeds te moeten roeren, ideaal dus!

Maar bastogne parfait dus, lekker romig ijs met de geweldige smaak van bastogne afgetopt met een swirl van gezouten karamelsaus. Do I need to say more?!

bastogne parfait
bastogne parfait

Bastogne parfait

Heerlijk romig ijs met stukjes bastogne en karamelsaus
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 12 bolletjes

Dit heb je nodig:

Suikersiroop

  • 100 gram suiker
  • 50 milliliter water

Parfait

  • 4 eidooiers
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 milliliter slagroom
  • 6 bastogne koeken
  • Snufje zout

Topping

  • 250 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • Kleine bastogne koekjes

Verder

  • Siliconenvorm met bollen of siliconen cakevorm

Zo maak je het:

Suikersiroop

  • Breng de suiker en water aan de kook tot een temperatuur van 118 °C

Parfait

  • Klop de eidooiers samen met de vanillesuiker en snuf zout luchtig op en giet dan de suikersiroop er langzaam bij en klop door tot kamertemperatuur
  • Klop de slagroom lobbig en spatel dit voorzichtig door de eidooiers
  • Verkruimel de bastogne koeken en spatel deze door het parfait mengsel
  • Giet het mengsel in de siliconenvorm, dek af met plastic folie en zet het voor minstens een nacht in de vriezer

Versiering

  • Klop de slagroom samen met de suiker op en vul een spuitzak hiermee
  • *Druk de parfaitbollen uit zijn vorm en versier met karamelsaus en een mooie toef slagroom. Maak af met een mini bastogne koekje

Notities

* Omdat dit kleine bollen parfait zijn, zijn ze zacht genoeg om meteen te eten, dus je hoeft ze niet ver van te voren uit de vriezer te halen..
bastogne parfait
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating