Bastogne parfait, ook wel erg bekend bij een restaurant waar je tapas kunt eten. Ik vind ‘m ontzettend lekker dus voor mij een reden om het proberen na te maken! Maar ik hoor jullie denken: wat is parfait? Parfait is stilstaand ijs. Je kan dit dus maken zonder ijsmachine en zonder steeds te moeten roeren, ideaal dus!
Maar bastogne parfait dus, lekker romig ijs met de geweldige smaak van bastogne afgetopt met een swirl van gezouten karamelsaus. Do I need to say more?!
Bastogne parfait
Dit heb je nodig:
Suikersiroop
- 100 gram suiker
- 50 milliliter water
Parfait
- 4 eidooiers
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 milliliter slagroom
- 6 bastogne koeken
- Snufje zout
Topping
- 250 milliliter slagroom
- 2 eetlepels suiker
- Kleine bastogne koekjes
Verder
- Siliconenvorm met bollen of siliconen cakevorm
Zo maak je het:
Suikersiroop
- Breng de suiker en water aan de kook tot een temperatuur van 118 °C
Parfait
- Klop de eidooiers samen met de vanillesuiker en snuf zout luchtig op en giet dan de suikersiroop er langzaam bij en klop door tot kamertemperatuur
- Klop de slagroom lobbig en spatel dit voorzichtig door de eidooiers
- Verkruimel de bastogne koeken en spatel deze door het parfait mengsel
- Giet het mengsel in de siliconenvorm, dek af met plastic folie en zet het voor minstens een nacht in de vriezer
Versiering
- Klop de slagroom samen met de suiker op en vul een spuitzak hiermee
- *Druk de parfaitbollen uit zijn vorm en versier met karamelsaus en een mooie toef slagroom. Maak af met een mini bastogne koekje
No Comments