Tiramisu ijs

tiramisu ijs

Vandaag heb ik weer een heerlijk recept voor jullie bakliefhebbers, een tiramisu ijs cake waar je leuke plakjes van af kunt snijden. Ze lijken wel een beetje op die lekkere ijsboomstammen, maar deze heb je helemaal zelf gemaakt en dat maakt het automatisch veel lekkerder, althans dat vind ik haha! Ik ben ontzettend gek op tiramisu en ik ben ontzettend gek op ijs, dus voor mij is deze tiramisu ijs cake echt een killercombinatie. En een toppunt: dit tiramisu ijs kan je zonder een ijsmachine maken!

Ik heb voor het maken van deze ijscake een cakeblik gebruikt, maar het was erg lastig om hem mooi er uit te krijgen. De volgende keer maak ik gebruik van een siliconen cakevorm zodat ik hem er zo uit kan wippen, dit raad ik jullie echt aan!

TIRAMISU IJS CAKE 

Ingrediënten:
– 450 ml slagroom
– 100 ml volle melk
– 300 gram gecondenseerde melk
– 2 sticks espresso oplossticks Nescafé
– 1 pak lange vingers
– Flinke scheut La Chouffe coffeelikeur*
– Cacaopoeder

+ medium siliconen cakevorm

tiramisu ijs

Bereiding:

  1. Klop de slagroom lobbig
  2. Los de oploskoffie op in de melk, roer goed
  3. Schenk de gecondenseerde melk met de melk met koffie bij de slagroom en klop totdat duidelijke strepen zich in het mengsel vormen
  4. Bekleed een siliconen cakevorm met plastic folie met genoeg folie aan de buitenkant
  5. Giet een dunne laag van het mengsel op de bodem
  6. Haal nu stuk voor stuk de lange vingers door de la Chouffe en leg deze naast elkaar op het ijsmengsel
  7. Giet daarna weer een laag ijsmengsel over de lange vingers
  8. Haal nu weer stuk voor stuk de lange vingers door de la Chouffe en leg ook deze naast elkaar op het mengsel
  9. Vul nu de cakevorm tot de rand met het ijsmengsel
  10. Dek het af met 2 a 3 lagen plastic folie en laat het voor minstens 10 uur hard worden in de vriezer
  11. Druk wanneer het ijs is deze voorzichtig uit de siliconen bakvorm en verwijder het plastic
  12. Bestrooi met een zeef de cacao over het ijs
  13. Laat het ijs 5 minuten staan voor het aansnijden

Eetsmakelijk!

* De alcohol is ook te vervangen voor wat sterke koffie. Haal dan de lange vingers door de koffie in plaats van de la Chouffe.

About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply