Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bastogne parfait
Heerlijk romig ijs met stukjes bastogne en karamelsaus
No ratings yet
Print
Pin
Servings:
12
bolletjes
Dit heb je nodig:
Suikersiroop
100
gram
suiker
50
milliliter
water
Parfait
4
eidooiers
1
zakje
vanillesuiker
250
milliliter
slagroom
6
bastogne koeken
Snufje
zout
Saus
Gezouten karamelsaus
Topping
250
milliliter
slagroom
2
eetlepels
suiker
Kleine bastogne koekjes
Verder
Siliconenvorm met bollen of siliconen cakevorm
Zo maak je het:
Suikersiroop
Breng de suiker en water aan de kook tot een temperatuur van 118 °C
Parfait
Klop de eidooiers samen met de vanillesuiker en snuf zout luchtig op en giet dan de suikersiroop er langzaam bij en klop door tot kamertemperatuur
Klop de slagroom lobbig en spatel dit voorzichtig door de eidooiers
Verkruimel de bastogne koeken en spatel deze door het parfait mengsel
Giet het mengsel in de siliconenvorm, dek af met plastic folie en zet het voor minstens een nacht in de vriezer
Versiering
Klop de slagroom samen met de suiker op en vul een spuitzak hiermee
*Druk de parfaitbollen uit zijn vorm en versier met karamelsaus en een mooie toef slagroom. Maak af met een mini bastogne koekje
Notities
* Omdat dit kleine bollen parfait zijn, zijn ze zacht genoeg om meteen te eten, dus je hoeft ze niet ver van te voren uit de vriezer te halen..