Tiramisu parfait

Ik zat mij ineens iets te bedenken, ik kan wel een apart kopje maken met al mijn tiramisu recepten, want ik heb er al zoveel! Er ontbrak er nog eentje dus gisteren ben ik de keuken ingedoken voor deze overheerlijke tiramisu parfait. Perfect voor na het kerstdiner, maar ook buiten kerst smaakt deze gewoon super lekker.

Deze tiramisu parfait is voor iedereen geschikt, ook voor de zwangeren, kinderen en mensen met een zwak immuunsysteem! En mocht je toch wat alcohol er in willen doen, haal de vingers in plaats van in de espresso even door de koffielikeur. O ja, je hebt geen ijsmachine nodig voor dit recept!

Tiramisu parfait
Tiramisu parfait

Tiramisu parfait

Heerlijk romig koffie ijs met lange vingers en mascarponeroom
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 12 plakjes

Dit heb je nodig:

Suikersiroop

  • 100 gram suiker
  • 50 milliliter water

Parfait

  • 4 eidooiers
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 zakjes oplos espresso
  • 250 milliliter slagroom
  • Snufje zout
  • Lange vingers
  • 50 kopje espresso of koffielikeur

Topping

  • 250 milliliter slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 3 eetlepels suiker
  • Cacao

Verder

  • Siliconen cakevorm

Zo maak je het:

Suikersiroop

  • Breng de suiker en water aan de kook tot een temperatuur van 118 °C

Parfait

  • Klop de eidooiers samen met de vanillesuiker en snuf zout luchtig op en giet dan de suikersiroop er langzaam bij en klop door tot kamertemperatuur
  • Klop de slagroom samen met de oplos espresso lobbig en spatel dit voorzichtig door de eidooiers
  • Giet de helft van het parfait in de siliconenvorm, haal de lange vingers kort door de espresso of koffielikeur en leg deze in de lengte over de gehele vorm op het mengsel en giet dan de rest erover heen*
  • Dek af met plastic folie en zet het voor minstens een nacht in de vriezer

Versiering

  • Klop de slagroom samen met de suiker en mascarpone op en vul een spuitzak met glad spuitmondje hiermee
  • Druk de parfait uit de vorm en spuit mooie lange banen vanaf de onderkant naar de bovenkant en bestuif met cacao

Notities

* Ik heb het niet gedaan, maar wat ook mogelijk is, is om een bodem te maken van lange vingers. Leg dan op het laatste nog lange vingers op de parfait en dek af met plastic folie. 
Tiramisu parfait
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating