Ik vind koken echt leuk om te doen, vooral als ik er de tijd voor heb en lekker kan experimenteren. Maar soms komt het ook voor dat ik helemaal geen zin heb en dat ik voor een makkelijke maaltijd ga. Zo ook deze snelle tomatensoep. Heerlijk van smaak en vooral niet moeilijk, omdat je geen verse tomaten hoeft te ontvellen.
Snelle tomatensoep
Deze lekkere verse tomatensoep is zo gemaakt!
Afdrukken
Pin
RatePorties: 4 personen
Dit heb je nodig:
Soep
- 1 fles tomaten passata 690 gram
- 500 milliliter water
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 teen knoflook
- 2 sjalotjes
- 2 bouillonblokjes maggi Rustiq Mediterranean
- 250 gram gehaktballetjes (optie)
- zout en peper naar smaak
- Handje verse basilicum
- Scheutje olijfolie
Knoflookcroutons
- Paar sneetjes stokbrood of normaal brood wit of bruin
- 1 grote teen knoflook
- Scheut olijfolie
Zo maak je het:
Soep
- Hak de sjalotjes en de knoflook fijn
- Verhit wat olijfolie in een pak en fruit deze hier in, roer daarna de tomatenpuree er door heen
- Blus af met de passata en water en roer tot alles goed gemengd is
- Verkruimel de bouillonblokjes in de soep, roer door en laat dan voor 20 minuten zachtjes pruttelen
- Mocht je gehaktballetjes er bij willen, laat die dan nu ook meegaren
- Roer als laatste wat gesneden verse basilicum door de soep en breng op smaak naar wens met wat zout en peper
Knoflookcroutons
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Snijd het brood in stukjes en doe deze in een kom
- Doe wat olijfolie in een bakje en pers hierboven de knoflook uit en meng dit vervolgens door de stukjes brood
- Leg de broodjes op het bakpapier en rooster ze totdat ze goudbruin en knapperig zijn
- Eet de soep samen met de croutons
No Comments