Snelle tomatensoep

Ik vind koken echt leuk om te doen, vooral als ik er de tijd voor heb en lekker kan experimenteren. Maar soms komt het ook voor dat ik helemaal geen zin heb en dat ik voor een makkelijke maaltijd ga. Zo ook deze snelle tomatensoep. Heerlijk van smaak en vooral niet moeilijk, omdat je geen verse tomaten hoeft te ontvellen. 

Snelle tomatensoep

Snelle tomatensoep

Deze lekkere verse tomatensoep is zo gemaakt!
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 4 personen

Dit heb je nodig:

Soep

  • 1 fles tomaten passata 690 gram
  • 500 milliliter water
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 teen knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 2 bouillonblokjes maggi Rustiq Mediterranean
  • 250 gram gehaktballetjes (optie)
  • zout en peper naar smaak
  • Handje verse basilicum
  • Scheutje olijfolie

Knoflookcroutons

  • Paar sneetjes stokbrood of normaal brood wit of bruin
  • 1 grote teen knoflook
  • Scheut olijfolie

Zo maak je het:

Soep

  • Hak de sjalotjes en de knoflook fijn
  • Verhit wat olijfolie in een pak en fruit deze hier in, roer daarna de tomatenpuree er door heen 
  • Blus af met de passata en water en roer tot alles goed gemengd is
  • Verkruimel de bouillonblokjes in de soep, roer door en laat dan voor 20 minuten zachtjes pruttelen
  • Mocht je gehaktballetjes er bij willen, laat die dan nu ook meegaren 
  • Roer als laatste wat gesneden verse basilicum door de soep en breng op smaak naar wens met wat zout en peper

Knoflookcroutons

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Snijd het brood in stukjes en doe deze in een kom
  • Doe wat olijfolie in een bakje en pers hierboven de knoflook uit en meng dit vervolgens door de stukjes brood
  • Leg de broodjes op het bakpapier en rooster ze totdat ze goudbruin en knapperig zijn
  • Eet de soep samen met de croutons
Snelle tomatensoep
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating