Karamelslofjes met stroopwafel en meringue

Even geen valentijnrecept dit jaar, ik ben aardig inspiratieloos. Maar waar mijn hart wel sneller van gaat kloppen zijn deze karamelslofjes met stroopwafel en meringue. Ik geloof dat niet alleen mijn hart hiervan sneller gaat kloppen, maar ook die van jullie! Deze koeken zijn echt za-lig!

Karamelslofjes

Karamelslofjes met stroopwafel en meringue

Zulke lekkere koeken heb je nog nooit geproefd!
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 10 koeken

Dit heb je nodig:

Sloffendeeg

  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 180 gram roomboter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 80 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 3 gram zout

Vulling

  • 175 gram amandelspijs
  • 1 klein ei
  • 1 theelepel citroenrasp

Karamelroom

  • 500 milliliter slagroom
  • 125 gram suiker
  • 40 milliliter water
  • 250 gram mascarpone

Verder

  • Aantal meringue
  • Paar kleine stroopwafeltjes
  • Paar eetlepels dulce de leche
  • Ronde bakringen 7 cm
  • Spuitzak met gekarteld spuitmondje

Zo maak je het:

Karamelroom

  • Doe de suiker en water in een steelpannetje en laat dit koken totdat het een mooie karamel is geworden, blus af met de slagroom, de karamel zal stollen, maar blijf dit verhitten totdat de karamel weer is gesmolten en goed met de slagroom gemengd is
  • Laat de slagroom afkoelen tot kamertemperatuur en zet dan voor minstens 12 uur afgedekt in de koelkast

Bodem

  • Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar tot een samenhangend deeg, maak er een bol van en wikkel deze in plastic folie, laat minstens 1 uur koud worden in de koelkast

Vulling

  • Snijd de amandelspijs in kleine blokjes en meng deze met het ei en citroenrasp, het spijs moet goed uit te smeren zijn

Bereiding slof

  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Rol het deeg uit tot een plak van 1 cm dik, druk met de vorm rondjes uit het deeg, verwijder het omliggend deeg en leg deze plakjes deeg in de ronde bakvormen op de bakplaat
  • Verdeel het spijsmengsel in het midden tot circa 1,5 cm van de rand af en bak de slofjes af in 25 minuten
  • Haal zodra uit de oven de ringen er direct af en laat de slofjes helemaal afkoelen
  • Besmeer de slofjes met een lekker laagje dulce de leche

Karamelroom

  • doe de mascarpone en de ongeklopte karamelroom in een kom en klop dit tot een stevig en luchtig karamelslagroom, vul een spuitzak hiermee en spuit mooie toefjes op de slofjes
  • Versier de slofjes met halve stroopwafeltjes, stukjes meringue en dotjes dulce de leche

Notities

Maak de karamelroom een dag van te voren, zo kan het goed afkoelen en is het goed op te kloppen!
Karamelslofjes
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating