Ik heb wel eens van die dagen dat ik gezonder wil eten, maar totaal geen puf heb om lang in de keuken te staan. Dan is deze snelle eenpanspasta echt een uitkomst! Boordevol verse tomaten en binnen 15 minuten klaar. Ideaal toch?
Dit heb je nodig:
- 200 gram spaghetti volkoren of naturel
- 3 kleine trostomaatjes
- 4 kleine romatomaatjes
- 2 knoflooktenen
- handje verse basilicum
- 1 klein potje tomatenpuree
- 1 ui
- 500 milliliter kokend water
- 1 Maggi rustic mediterranean bouillonblokje
- eventueel wat zout & peper
- Parmezaanse kaas
Zo maak je het:
- Snijd de ui en knoflook klein en halveer de tomaten
- Verhit wat olijfolie in een diepe hapjespan en fruit de kleingesneden groenten wat aan
- Leg dan de spaghetti, basilicum en het bouiilonblokje in de pan en blus af met het gekookte water
- Kook het geheel circa 8 tot 10 minuten tot de pasta is
- Voeg in de laatste minuten de tomatenpuree toe en blijf roeren tot de saus mooi indikt
- Breng eventueel nog wat op smaak met wat extra zout en peper
- Serveer de pasta met nog wat verse basilicum en geraspte kaas
No Comments