Appeltaart wafels

Klinkt dit niet hemels, deze appeltaart wafels? Ik wilde al een lange tijd deze wafels bakken, maar het ontbrak het aan een goed wafelijzer. Na lang zoeken, en black friday actie, heb ik echt een fijn apparaat gevonden! Namelijk de Wanda wafelijzer van Springlane. Dit is geen gesponsord artikel, maar ik wil mijn enthousiasme delen. Het apparaat heeft vooringestelde instellingen met de perfecte baktijd per soort wafel. De wafels komen ontzettend knapperig uit het ijzer en heeft een opvanggeul voor teveel deeg dat ook wordt meegegaard. Heel praktisch!

Maar deze wafels dus, heerlijk knapperig met een super lekkere topping van gekarameliseerde appeltjes en natuurlijk mag de slagroom niet ontbreken. Je kan door het deeg zelf ook appels raspen, maar ik heb gekozen om de appeltjes alleen bovenop de wafel te doen. Schrik niet van de karnemelk, dit zorgt er voor in combinatie met de baking soda dat de wafels knapperig van buiten zijn en lekker zacht van binnen.

Appeltaart wafels

Appeltaart wafels

Tover nu zelf deze heerlijke appeltaart wafels op tafel!
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 6 wafels

Extra nodig

  • Wafelijzer

Dit heb je nodig:

Wafeldeeg

  • 50 milliliter zonnebloemolie
  • 330 milliliter karnemelk
  • 2 kleine eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 175 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 gram zout
  • 2 eetlepel kaneel

Gekarameliseerde appeltjes

  • 4 zoetzure appels
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel kaneel of meer naar smaak
  • klontje roomboter
  • scheutje citroensap

Zo maak je het:

Gekarameliseerde appeltjes

  • Schil de appels en snijd deze in blokjes
  • Verhit een koekenpan en laat de roomboter smelten, voeg de appeltjes samen met de suiker toe
  • Besprenkel wat met citroensap en verhit de appels op middenhoog vuur en roer goed tot de suiker begint te karameliseren en de appeltjes wat zachter worden, bestrooi daarna met kaneel en zet aan de kant

Wafels

  • Klop de natte ingrediënten met elkaar tot één geheel en meng alle droge ingrediënten in een andere kom, voeg dan de droge ingrediënten toe aan de natte en roer dit goed door elkaar
  • Verhit de wafelijzer voor en bak de wafels tot ze mooi goudbruin zijn
  • Klop ondertussen de slagroom met een beetje suiker
  • De appeltaart wafels zijn wel echt het lekkerste als de wafels en appeltjes nog wat warm zijn
Appeltaart wafels
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating