Voor nu een heerlijk recept voor echte Allgäuer Käsespätzles. Helaas kunnen we door dat ene virus niet op wintersport, dus dan halen we het wintersportgevoel maar in huis. Käsespätzles is een traditioneel deeggerecht uit Duitsland en Oostenrijk met lekker veel kaas en gebakken uien. Dit is een versie uit de Allgau, een prachtig gebied in Zuid-Duitsland, een gebied waar zeker mijn hart ligt!
Qua bloem heb je speciaal spätzlebloem, maar deze is uiteraard niet te verkrijgen hier. Je kunt zelf een mix maken van tarwebloem en semola (Italiaanse bloem voor pasta).
Voor het maken van de spätzles heb je een speciale mal nodig, namelijk een spätzlehobel. Deze is onder ander hier te koop!
Käsespätzles
Dit heb je nodig:
- 500 gram bloem tarwebloem en semola
- 5 eieren
- 5 gram zout
- 250 milliliter water
- 150 gram Emmentaler
- 150 gram bergkaas
- 50 gram pittige kaas dat goed smelt
- 3 grote uien
- Verse bieslook
Zo maak je het:
- Snijd de uien in halve ringen, verhit een grote koekenpan met boter en bak de uien langzaam bruin tot ze karameliseren
- Rasp de kaas en doe dit in een bakje
- Doe in een grote mengkom de bloem, eieren, zout en water en klop dit tot er luchtbellen vormen
- Vul een grote pan met water, doe hier een scheut zout bij en breng dit aan de kook
- Haal de hobel even door het gekookte water, hierdoor plakt het deeg niet zo erg aan de rasp
- Vul het bakje van de hobel met wat deeg en beweeg dit bakje heen en weer zodat er deeg in het kokende water valt
- De spätzles zijn gaar als ze bovenin het water drijven, haal deze uit de pan met behulp van de schuimspaan en doe ze in een grote kom
- Doe na elke portie spätzles wat geraspte kaas erbij en roer dit door
- Herhaal stap 6 tot en met 8 totdat het deeg en kaas op is
- Doe op het laatst de spätzles met kaas in de koekenpan bij de uien en verhit alles zodat de kaas weer smelt
- Garneer met verse bieslook
No Comments