Afgelopen 2 dagen heb ik enorm veel gebakken, maar dan ook echt enorm veel! Ik had jullie ook meer kerstrecepten beloofd dus ja dan moet het maar. Ik vond het helemaal niet erg, want het is allemaal echt heel erg lekker. Deze amandelkransjes zijn ook echt lekker, lekker qua smaak en lekker feestelijk. Ze zijn heel erg leuk om in de boom te hangen of om gewoon te verstoppen zodat niemand anders ze op eet.
AMANDELKRANSJES
Voor 25 koekjes
Ingrediënten:
– 150 gram bloem
– 125 gram amandelmeel
– 100 gram kristalsuiker
– 1 tl bakpoeder
– 1 zakje vanillesuiker
– 1 eidooier
– 125 gram roomboter
– 3 gram zout
– half losgeklopt eitje
– Amandelschaafsel en parelsuiker
+ Uitsteker voor het kransje en een kleine ronde uitsteker
Bereiding:
- Meng de bloem, de amandelmeel, de suiker, de bakpoeder, de vanillesuiker, het ei, de boter en het zout door elkaar
- Kneed het tot een samenhangend deeg en wikkel het in plastic folie en laat het minstens 60 minuten koud worden in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Bebloem de werkvlak en rol het deeg uit tot een plak van circa 4 mm dik
- Steek de kransen uit en leg deze op de bakplaat met genoeg tussenruimte
- Smeer de kransen in met het losgeklopt eitje en strooi hier het amandelschaafsel en suiker over heen
- Bak de kransen gaar in circa 16 minuten
- Laat ze op een rooster afkoelen
Eet smakelijk!
No Comments