Lange vingers

lange vingers

Deze lange vingers stonden eigenlijk helemaal niet op de planning. Ik moest ze maken omdat ik dacht dat ik te weinig lange vingers had voor de tiramisu (straks ooit een keer online). In al de bakstress die ik donderdag 24 december had, moest ik dus tussendoor deze lange vingers bakken. Gelukkig had ik een overheerlijk recept voor lange vingers thuis liggen, echt geen idee waar het recept uit komt (sorry!). De smaak is echt net zoals de lange vingers uit de winkel, wel ietsjes zachter maar wel brosser. Erg lekker dus. Bakstress dus, tja, het was alsof er in mijn keuken een bom was ontploft, wat was het een bende zeg! De keukenmachine, grote beslagkommen, bakschalen, bakplaten, suiker, bloem, eieren, echt van alles in het kleine keukentje, de tafel bedekt met props voor de foto’s. Gelukkig was ik helemaal alleen thuis dus niemand kon mij lastig vallen. Genoeg gebazeld, hier een enorm lekker recept voor zelfgemaakte lange vingers:

LANGE VINGERS 

Ingrediënten: 
– 3 eieren
– 80 gram gezeefde patentbloem
– 10 gram gezeefde custardpoeder
– 90 gram fijne kristalsuiker
– Snufje zout
– Kristalsuiker om te bestrooien

+ spuitzak met glad spuitmondje

Lange vingers

Bereiding: 

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed 2 bakplaten met bakpapier
 2. Klop de eidooiers met 40 gram suiker romig
 3. Klop in een andere kom de eiwitten met het zout stijf, voeg straalsgewijs de suiker toe (zorg voor een vetvrije kom en garde)
 4. Spatel het eidooiermengsel voorzichtig door de stijfgeklopte eiwitten, zorg er voor dat het mengsel luchtig blijft
 5. Spatel nu de patentbloem samen met de custardpoeder door het eimengsel, zorg dat alles goed gemengd is maar spatel voorzichtig
 6. Vul de spuitzak met het beslag en spuit staafjes van circa 8 cm lang op de met bakpapier beklede bakplaat
 7. Strooi wat suiker over de staafjes en bak de koekjes af in ongeveer 15 minuten
 8. Laat de koekjes afkoelen op een rooster
 9. Bewaar de koekjes in een goed afgesloten trommel zodat de koekjes het lekkerste blijven

Eetsmakelijk! 

Lange vingers
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

  Leave a Reply