Deze uiensoeptosti is by far de lekkerste tosti die ik ooit gegeten heb. Oké, deze is niet zo snel klaar als een tosti ham-kaas, maar deze tosti is het waard om er even wat tijd en aandacht aan te geven. De combi van de gegaarde uien met truffelmayo en gruyèrekaas is perfect!



Dit heb je nodig:
- 4 sneetjes dik wit of bruin brood
- 3 uien
- 100 milliliter water
- ½ bouillonblokje rund
- 1 laurierblaadje
- 1 theelepel tijm
- Zwarte peper
- 2 plakken jonge kaas
- 1 zakje geraspte Gruyere kaas
- Truffelmayonaise
- Roomboter of margarine om in te bakken
Zo maak je het:
- Pel de uien en snijd deze in halve ringen, smelt ondertussen wat roomboter of margarine in een koekenpan/hapjespan en doe de uien in de pan tot ze glazig en lichtbruin zijn
- Blus de uien af met het water en doe het bouillonblokje samen met het laurierblad in de pan en laat het vervolgens helemaal inkoken tot het meeste vocht is verdampt
- Breng de uien daarna op smaak met tijm en zwarte peper en haal van het vuur
- Snijd 4 dikke sneetjes brood af en besmeer ze met een dun laagje truffelmayonaise
- Leg hierop een plak jonge kaas, daarna een ruime hoeveelheid uien en bestrooi daarna rijkelijk met de geraspte Gruyere, dek af met een sneetje brood met de besmeerde kant op het beleg
- Pak de pan waarin de uien zijn bereid en doe hierin wat roomboter of margarine en bak de tosti's in de pan, keer op tijd om en voeg nog wat extra boter toe wanneer de pan te droog is
- Snijd eventueel de tosti's door de midden als ze klaar zijn en geniet!
Notities
Doe tijdens het bakken van de tosti een deksel op de pan, zo blijft de hitte goed in de pan en kan de kaas ook goed smelten, op het laatste haal je de deksel van de pan om de tosti lekker krokant te krijgen





No Comments