Pel de uien en snijd deze in halve ringen, smelt ondertussen wat roomboter of margarine in een koekenpan/hapjespan en doe de uien in de pan tot ze glazig en lichtbruin zijn
Blus de uien af met het water en doe het bouillonblokje samen met het laurierblad in de pan en laat het vervolgens helemaal inkoken tot het meeste vocht is verdampt
Breng de uien daarna op smaak met tijm en zwarte peper en haal van het vuur
Snijd 4 dikke sneetjes brood af en besmeer ze met een dun laagje truffelmayonaise
Leg hierop een plak jonge kaas, daarna een ruime hoeveelheid uien en bestrooi daarna rijkelijk met de geraspte Gruyere, dek af met een sneetje brood met de besmeerde kant op het beleg
Pak de pan waarin de uien zijn bereid en doe hierin wat roomboter of margarine en bak de tosti's in de pan, keer op tijd om en voeg nog wat extra boter toe wanneer de pan te droog is
Snijd eventueel de tosti's door de midden als ze klaar zijn en geniet!
Notities
Doe tijdens het bakken van de tosti een deksel op de pan, zo blijft de hitte goed in de pan en kan de kaas ook goed smelten, op het laatste haal je de deksel van de pan om de tosti lekker krokant te krijgen