Moederdag is voor velen een dag van warmte, dankbaarheid en samen zijn. Een moment om moeders in het zonnetje te zetten, of juist om stil te staan bij herinneringen, verlangens of gemis. Want deze dag raakt ons allemaal op een andere manier. Of je nu viert met een ontbijt op bed, een belletje naar iemand die voor je als moeder voelt, of juist een moment voor jezelf neemt — een beetje troost of verwennerij in de vorm van iets lekkers kan altijd. Deze wentelteefjes van suikerbrood zijn mijn manier om moederdag zacht en zoet te maken. Simpel, troostrijk en vol geurige kaneel. Perfect om te delen, of om gewoon even zelf van te genieten!

Dit recept is in samenwerking met Picnic tot stand gekomen, dit recept voor Wentelteefjes van suikerbrood komt uit de Maaltijdplanner in de Picnic-app.


Dit heb je nodig:
- 1 suikerbrood
- 2 eieren
- 200 milliliter melk
- 2 theelepels kaneel
- Ongezouten roomboter
- 500 gram aardbeien gewassen en ontkroond
- Poedersuiker
Zo maak je het:
- Snij 1 suikerbrood in plakken van ongeveer 2 centimeter dik
- Klop de eieren samen met de melk los in een kom en voeg de kaneel toe
- Verhit een klontje boter in een koekenpan, wentel de plakken suikerbrood door het ei-melkmengsel heen en bak ze 1 tot 2 minuten per kant in de koekenpan tot ze goudbruin zijn
- Serveer de wentelteefjes met de verse aardbeien en bestrooi naar wens net voor serveren met poedersuiker
Notities

No Comments