Wentelteefjes

Wie kent ze niet: wentelteefjes. Brood gedoopt in melk, kaneel en ei, gebakken in een pan en besprenkeld met suiker. Wie is er niet mee groot geworden? Wisten jullie dat de wentelteefjes al stamt uit de 17e eeuw? Wij hebben er net een hele zelfstudie van gemaakt. Vroeger was men niet van het weggooien van oud eten, ze maakten er liever nog iets mee. Zo ook met oud brood: dopen in melk en ei en opbakken maar. Later maakte men er een zoetige hap van zoals we nu kennen, lekker met suiker en kaneel! En waar de naam vandaan komt? Dat weet men niet precies, de naam wentelteefjes zijn voor het eerst gehoord in de 17e eeuw.

Hoe dan ook: deze lekkerheden zijn perfect en heerlijk om te eten bij het ontbijt!

wentelteefjes
wentelteefjes

Wentelteefjes

Een heerlijk recept voor lekkere wentelteefjes
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 12 wentelteefjes

Dit heb je nodig:

  • 12 plakken oud wit brood het liefste wat dikkere plakken
  • 300 milliliter melk
  • 3 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • Snufje zout
  • Boter
  • Basterdsuiker

Zo maak je het:

  • Doe de melk samen met de eieren, vanillesuiker en snuf zout in een grote kom, klop dit met een garde tot een geheel, voeg daarna de kaneel toe en klop nog even door
  • Verhit wat boter in een koekenpan en doop dan de plakken brood in het melkmengsel tot het zich goed heeft volgezogen
  • Leg de plakken brood in de pan en bak ze op middelmatig vuur tot ze mooi knapperig goudgeel gebakken zijn, draai ze dan om en bak ook deze kant tot ze mooi goudgeel zijn
  • Bestrooi de wentelteefjes met witte basterdsuiker en met nog eventueel extra kaneel
wentelteefjes
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating