Cupcakes zijn kleine cakejes gebakken in een bakpapiertje en ideaal als basis te gebruiken van een lekker gebakje. Maak deze lekkere tiramisucupcakes of bak deze cakejes met kinderen en versier ze met glazuur en sprinkles. Succes gegarandeerd!

cupcakes
cupcakes

Vanille cupcakes

Een lekker cakeje om zo te eten of te gebruiken als basis voor eentje met een lekkere toef!
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 18 cupcakes

Dit heb je nodig:

  • 250 gram roomboter
  • 250 gram kristalsuiker
  • 5 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 gram zout
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel

Verder

  • Muffinbakblik
  • Cupcakepapiertjes

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden °C en stop de cupcakepapiertjes in het bakblik
  • Klop de roomboter zalvig en voeg de suiker, citroenrasp en vanillesuiker toe, klop tot alles goed gemengd is
  • Voeg één voor één de eieren toe en klop tot een homogeen mengsel
  • Doe als laatste het zelfrijzend bakmeel met zout erbij en klop nog voor 2 a 3 minuten
  • Schep wat beslag in de vormpjes en bak de cupcakes in circa 25 minuten gaar en goudbruin
  • Laat ze afkoelen en gebruik naar wens
cupcakes
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

2 Comments

  • Lenie
    14 februari 2017 at 13:40

    hoi Dorien,

    Mijn complimenten voor je heerlijke recepten en dank je wel dat je ze gratis met ons wilt delen.
    Ik heb al meerdere van jouw baksels gemaakt en ze vallen stuk voor stuk bij een ieder in de smaak.
    Dus ben ik regelmatig op jouw site te vinden om weer eens iets lekkers te proberen..
    Ik hoop nog lang van jouw recepten te mogen genieten.

    groetjes, Lenie

    Reply
    • Dorien
      14 februari 2017 at 19:08

      Wat super leuk om te horen! Heel erg leuk berichtje. Dit motitveert mij om lekker door te gaan met de foodblog. Veel bakplezier!

      Reply

Leave a Reply

Recipe Rating