Uienringen

Wat een heerlijk weer zeg. Door de corona maatregelen zitten wij nu vaak in de tuin te genieten van de zon. Waar ik dan al gauw naar snak, zijn heerlijke borrelhapjes. Ik wilde al wat langer uienringen maken en gisteren vond ik het tijd worden. Ik moest toch mijn frituurvet vervangen, dus ik dacht dit kan ik mooi combineren! Deze uienringen zijn echt heerlijk. Lekker krokant en lekker van smaak. Genoeg gebazeld, hierbij het recept!

 

 UIENRINGEN

Voor een ruime bak vol!

Ingrediënten:
– 2 pittige grote uien
– 250 ml donker bier, ik gebruikte Tripel van Leffe IJSKOUD!
– 1 ei
– 150 gram bloem
– Flink wat zout
– 3 tl knoflookpoeder
– Peper
– Evt wat paprikapoeder of andere kruiden

+ pan met zonnebloemolie of frituurpan met frituurvet (dat bijna vervangen moet worden, want het vet word wel echt heel vies!)

Uienringen

Bereiding:

  1. Klop het ei los samen met het ijskoude bier
  2. Voeg de bloem samen met de kruiden toe en roer goed
  3. Verwarm ondertussen de olie op 180 graden Celsius
  4. Schil de uien en snijd deze in ringen van circa 1 cm dik
  5. Haal een uienring door het beslag en leg in het vet, doe niet al te veel uienringen tegelijkertijd in het vet
  6. Draai de uienringen af en toe om en bak ze totdat ze mooi bruin en krokant zijn
  7. Laat de uienringen even uitlekken op wat keukenpapier en eet daarna op wanneer ze nog warm zijn
  8. De uienringen zijn heerlijk met wat chilisaus!

Eet smakelijk! 

Uienringen
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply